- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

„A megfeszített madárijesztő”

Már nagyon vártam, húsvét alkalmából milyen meglepetéssel rukkol elő az Amerikai Népszava (AN) nevezetű „szemetesláda”. A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, ezt az alkalmat pedig a Bartus-félék nem mulaszthatják el. Húsvétvasárnap megérkezett az AN ajándéka.

Vasárnap délután fél négy tájban bukkant föl az AN honlapján egy hosszú írás. Címe: Siratják Schmittet a csicskák. Csupán a szöveg felvezetője az AN (Bartus) szellemi terméke: az AN ugyanis teljes terjedelmében közli a lemondott köztársasági elnök nemzetpolitikai főtanácsadójának, Kiss Antalnak az írását. Kiss Antal természetesen Schmitt Pál lemondásáról, a média által irányított „politikai gyilkosságról” értekezik, s ezen élcelődik az AN. Ami persze nem baj, élcelődni kinek-kinek szíve joga. Az viszont baj, hogy az AN ehhez fura eszközöket használ.

Az írja a Bartus-lap, hogy Kiss Antal a „történteket – keresztény embertől elég blaszfémikus módon – Jézus megfeszíttetéséhez hasonlítja”. Nem tisztem a volt főtanácsadó terjengős írását ismertetni, ezért csak röviden jelzem: bár a Jézus elleni eljárásra utal a szerző (s nem véletlenül, hiszen Schmitt Pál lemondása is a nagyhéten történt), a Schmitt Pál elleni akciót nem hasonlítja Jézus megfeszítéséhez. Kiss Antal tehát nem művelt blaszfémiát – az AN viszont igen.
Az az érzésem, az AN alkalmat keresett a blaszfémiára. Ezért vették át a mandiner.hu honlapról a szöveget, s tették közzé egy blaszfém kép és képaláírás kíséretében. Jó szokás szerint tehát a gombhoz varrták a kabátot.

Az AN cikkének címe alatt látható a félreérthetetlen kép, alatta a felirat:

„A megfeszített madárijesztő – az alkotmányosság romjain? Montázs: Varanus”

Íme, az AN húsvéti ajándéka. Bevallom, megérzéseimben nem csalódtam: azt kaptam, amit vártam. Abban ugyanis biztos voltam, hogy a keresztre történő utalás lesz a húsvéti ajándék lényege. Kétezer éve ez a divat.

Szalay László – Hunhír. info