- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

„Vérvád” Magyarország ellen?

„A tiszaeszlári vérvádper kapcsán a magyarságra rásütött antiszemitizmus bélyegét 120 évvel a történtek után sem mosta le senki” – nyilatkozta az MTI-nek 2003 őszén Csurka István, aki szerint a „vérvádper mérhetetlen károkat okozott a magyarságnak és Trianonba torkollott”.

A nemrég elhunyt író-politikus több írásában is szóvá tette, hogy Tiszaeszlár kapcsán az egész magyarságot megbélyegezték, s ezt a gyalázatot nem mosta le senki.

Újra megszólalt a régi hang, egyesek kollektív ítéletet mondanak hazánkról. A témára úgy ráragadt a Bartus László fémjelezte Amerikai Népszava (AN), mintha a jobbikos képviselő két nappal ezelőtti felszólalása lenne a legfontosabb hír a világon. Az AN és társai célja persze világos. Itt már nem a jobbikos képviselő szövegéről van szó. Dehogy. Baráth Zsolt képviselő beszéde csak ürügy – a cél Magyarország szidalmazása, rágalmazása.

Lássuk az AN (tehát Bartus László) legújabb förmedvényét. (Az írás címe: A vérvád belefér az Orbán-rezsim ízlésébe.) A cikk szerzője bevett gyakorlatot követ: forrásként ugyan az MTI-t jelöli meg, de aki elolvassa az ősszöveget, azt tapasztalja, hogy az AN embere a hírügynökségi közleményt átgyúrta, dúsította, saját alapanyagból készített gyalázkodásokkal habosította.
Az MTI híre arról szólt, hogy Gyurcsány Ferenc pártja is elítélte Baráth Zsolt jobbikos képviselő Solymosi Eszterre emlékező felszólalását. A DK közleményében az szerepelt, hogy „a vérvád belefér az Orbán-rezsim ízlésébe -ez lett az AN cikkének is a címe.

Az AN (Bartus) – mint írtam fentebb – fölhabosította a DK rövid közleményét. A bartusi habból most csak két csipetnyit emelek ki.

A cikket egy számomra ismeretlen festmény illusztrálja (az élményt megosztom az olvasóval), alatta felirat:

„Vérvád-ábrázolás régi festményen. Orbán Viktor a legotrombább antiszemita babonához asszisztál hallgatásával.”

Nem értem. A kormány, a kormánypárt(ok) részéről már többen nyilatkoztak az ügyben. Nincs szó tehát hallgatásról. Miért kellene még Orbán Viktornak is megszólalnia?
Ez volt az első csipetnyi hab. A második sokkal savanyúbb. A rövid szövegben ugyanis van egy passzus, amely Csurka fentebb idézett szavait juttatta az eszembe:

„A huszonegyedik századi Európában ismét Budapesten van az egyetlen olyan ’népképviselet’, ahol a zsidózás legalpáribb fajtája, a vérvád zavartalanul elhangozhat, tökéletesen igazolva egyébként az Anti-Defamation League közvélemény-kutatási eredményeit, amely arról tanúskodik, hogy a magyarok a zsidógyűlölet terén felülmúlják még az olyan hagyományos éllovasokat is, mint a spanyolok és a lengyelek.”

Értjük jól, ugye? A „népképviselet” idézőjelben szerepel, mert Bartusék szerint a magyarok „népképviselete” ismét – jegyezzük meg jól: korábban is, most is, tehát ISMÉT – az országnak házában (t)anyázó vérvádas, gyülevész had, ahol mindenki ciklon-bés dobozokkal rohangál fel s alá, és megállás nélkül sakterekre vadászik. Az AN annyira járatos a habverésben, hogy természetesen nem maradhat ki a Rágalmazás-elleni Liga ún. „felmérése” sem, amelynek alapján AN-Bartus levonja a következtetést: zsidógyűlölet tekintetében „a magyarok” mindenkit felülmúlnak.

S mondja még valaki, hogy Csurka Istvánnak nem volt igaza! Mi a megoldás? Talán az, amit barátom így csomagolt szavakba: „Ideje lenne exhumálni Bartus L. szellemének (földi) maradványait.”

Szalay László – Hunhír.info