- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A nap képe: Antiszemitizmus a csúcson

A honi média is tálalta már a hírt: a Rágalmazás Elleni Liga (Anti-Defamation League, röviden: ADL) felmérése szerint Európában növekszik, hazánkban pedig különösképp izmosodik az antiszemitizmus. Én az ADL-t – itt most nem részletezendő okokból – különösebben nem kedvelem, de nem is ez a lényeg. Hanem az, miképpen tálalta a hírt kedvenc portálom, az Amerikai Népszava (AN).

Az AN írásának címe: „Magyarországon csúcsrajár az antiszemitizmus”. Szép, magyaros cím. S a cím alatt egy ugyancsak szép, magyaros kép, amelyet most az olvasó is megtekinthet.

Este van, háttérben a kivilágított budai vár, az ugyancsak kivilágított Lánchíd, s hozzánk legközelebb egy hosszú hajú emberi lény áll (tippem: egy nő), a hátán nagy Dávid-csillag (egy darab). Ha nem tévedek, az izraeli zászlót imitáló esőkabát lehet az emberi lényen, mert van kapucnija az egy darab csillag fölött.

Ez a Dávid-csillagos lény (vélhetően egy nő) áll tehát drága Dunánk pesti partján, s nézi a mécseseket, a vizet, a pompázatos várat és a hidat. Vagy nem néz semmit, csak ácsorog a nagy-nagy csillaggal. Nem tudom, nem látom őt szemből.

S közben „csúcsrajár” az antiszemitizmus. Lehet, hogy éppen ezt a „csúcsra járatást” szemléli a nekünk háttal álló lény. Hatalmas Dávid-csillaggal a hátán.
Tényleg tombol az antiszemitizmus drága Dunánk partján. Hatalmas Dávid-csillagokat „járat csúcsra”.

Szalay László – Hunhír.info