- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Nyugati moslékosdézsák: „Hollandiából is fasisztának látszik Magyarország”

Olvasom a legfrissebb hírt az Amerikai Népszava honlapján. Már a címe is fergeteges: „Hollandiából is fasisztának látszik Magyarország”. Hangsúly az „is”-en, persze. A Bartus-féle orgánum szerint ugyanis az egész „szabad, demokratikus nyugati világból nézve az Orbán-rendszer egy közönséges fasiszta állam”. Ezek szerint Hollandia egyenlő az egész szabad, stb. nyugati világgal. Mi pedig fasiszták vagyunk valamennyien.

Az Amerikai Népszava írását egy fénykép is színesíti, amelyen Mussolini és Gömbös Gyula látható. Ők lennének – Bartusék szerint – Orbán Viktor nagy elődei és példaképei. S most lássuk a rövidke hírt (természetesen betűhíven, hogy a bosszantó magyartalanságokat megőrizzük a vélhetően nemesebb utókornak):

„Budapest – Csak Magyarországon gondolják egyesek, hogy az Amerikai Népszava szélsőséges. Szabad, demokratikus nyugati világból nézve az Orbán-rendszer egy közönséges fasiszta állam. A holland közszolgálati rádió PremTime című műsorban igen pontos meghatározásokat adtak az Orbán-rendszerről, az Amerikai Népszava üdvözli az egyenes beszédet.

A népszerű Prem Radhakishun rádiós a február 23-ai, PremTime című műsorában kijelentette, hogy „Magyarország úton van afelé, hogy Orbán Viktor kezében fasiszta állammá váljon”, majd beszélgetőpartnereivel a magyar fasisztákat többször „magyar fasisztákként” emlegették, az országot pedig „szaúdi-keresztény Magyarországnak”. Magunk sem találhattunk volna ennél pontosabb meghatározást. Egy magyar származású betelefonálónak pedig azt mondta a műsorvezető: „Amit én igazán szeretek bennetek, magyarokban, az az, hogy nagy a pofátok, fasiszta törvényeket hoztok, de kinyújtjátok a kezeteket a mi adópénzünkért.”
Zseniális mondatok, ideje lenne szembenézni a beképzelt magyaroknak, hogy amikor őszintén beszél róluk valaki, akkor így látják őket – tegyük hozzá: teljes joggal – a civilizált, demokratikus Nyugaton. Aki nem mondja ki, az is így látja. Lehet összetörni a tükröt, attól a klerikálfasiszta Orbán-rendszer még nem lesz szebb. Gratulálunk!”

A fejedelmi többest mellőzöm, egyes szám első személyben gratulálok az Amerikai Népszavának a lejárt szavatosságú hír föltálalásáért. Igen, így gondozd a magyarodat! – kiálthatnék fel, ha ez nem lenne túlontúl elcsépelt.

Inkább mazsolázgatok egy kicsit a fenti, zagyva szövegben. Ímhol egy mondat, mely nékem nagyon, de nagyon tetszik: „a magyar fasisztákat többször ’magyar fasisztákként’ emlegették”. Fantasztikus! Micsoda elképesztő szellemi gyúanyag halmozódott fel a holland stúdióban! „A holland moslékot holland moslékként emlegették!” Ez is jó, nemde?

Aztán ez is zseniális: „szaúdi-keresztény”! Haladjunk csak ezen a nyomvonalon: „szaúdi-zsidó Izrael”! Hát ez is jó, nemde?

A legszebb részlet azonban a bizonyára tősgyökeres holland műsorvezető válasza a magyar betelefonálónak: a magyarok nagy pofával bírnak, fasiszta törvényeket hoznak, s az ő „adópénzükért” kuncsorognak. Halljátok, feleim? Mi – a nagypofájú magyarok – a hollandok „adópénzét” akarjuk! (Én nem akarom – üzenem Bartuson keresztül Hollandiába.)

A Bartus-féle orgánum szerint a közszolgálati stúdióban székelő hollandusok „zseniális” mondatokat nyomtak ki magukból február 23-án, s „a beképzelt magyaroknak” szembe kellene nézniük a jelzett végtermékekkel. A Bartus-féle lapnak persze nem kell szembenéznie semmivel, mert nem magyar lap. Nem véletlen, hogy lelkesen tapsikolnak a hollandusoknak.

Azt persze nem tudom, igaz-e ez a történet, mert az újmagyar nyelvű cikkeket közlő Amerikai Népszava hazugsággyártásban verhetetlen. Ha igaz a fenti hír, s a holland közszolgálati rádióban mindez elhangzott, akkor nem lehet mást mondani: az említett rádióadó „szabad, demokratikus” moslékosdézsa. Ahogy az Amerikai Népszava is az. Nem véletlen tehát a népszavás lelkendezés: hasonló a hasonlónak, egyik nyugati moslék a másik nyugati mosléknak örül. Hogy Bartus is értse: similis simili gaudet.

Szalay László – Hunhír.info