- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Gidóék rekorderek

A Karthago tagjai, Szigeti Ferenc, Takáts Tamás, Gidófalvy Attila, Kiss Zoltán Zéró és Kocsándi Miklós 1979 óta alkotnak egy csapatot változtatás nélkül, amely egyedülálló a magyarországi könnyűzene történetében.

– Ez egy rendkívüli emberi teljesítmény, amelyről nemsokára egy díszoklevelet is kiállít a Magyar Rekordok Egyesülete – jelentette ki az egyesület elnöke, Sebestyén István, aki azt is elárulta, ha a Karthago a világrekordot is el szeretné ismertetni, közvetlenül a Gunniess Rekordok Könyvének londoni kiadójával kell felvennie a kapcsolatot.

– Az egy hosszadalmas procedúra, ráadásul a kiadó távbírái olykor súlyos pénzeket is kérnek azért, hogy kiszálljanak egy-egy rekord hitelesítéséhez, de Szigeti úrnak átküldtem, hogyan lehet elkezdeni a procedúrát, mert személy szerint azt gondolom, a Karthago világszinten is rekorder lehet – magyarázta a magyar szakember.

A zenekar vezetője, Szigeti Ferenc nagyon örül, hogy végre hivatalosan is kimondatott: rajtuk kívül nincs még egy olyan zenekar kis hazánkban, amely 43 éve dolgozik ugyanabban a felállásban.

Szigeti Ferenc a dolgozószobájában mutatta meg az emailt, amelyet a rekordról kapott [1]

Szigeti Ferenc a dolgozószobájában mutatta meg az emailt, amelyet a rekordról kapott

– Sokat jelent nekünk ez, de persze, az talán még többet, hogy mi ezt a több mint négy évtizedet barátságban és szeretetben töltöttük el. Mi nem csak ismerjük egymás családtagjait, életét, de mi magunk is egymás családtagjai vagyunk, részei vagyunk egymás életének, bármi is történjék – jelentette ki Szigeti Ferenc, példákat is említve arra, miként álltak ki egymás mellett.

– Amikor öt évvel ezelőtt Gidófalvy Attilára nehéz műtét, majd hónapokig tartó lábadozás várt, egy emberként mondtuk azt, hogy várunk, nem helyettesítjük mással. Ugyanez történt akkor is, amikor Takáts Tamás trombózis miatt került kórházba. Figyelünk egymásra, támogatjuk egymást, és nincs vita akkor sem, ha valaki elront egy ütemet a színpadon, amely így, hetven felé előfordul. Zenekarvezetőként azt sem tiltottam soha, hogy bármelyikük más zenekarral dolgozzon, hiszen onnan is csak inspirálódnak – magyarázta Szigeti Ferenc, aki bevallotta, szeretné, ha a világszervezet is kimondaná, nem csak Magyarországon, de az egész földön egyedi, hogy egy zenekar 43 éven át tagcsere nélkül folyamatosan színpadon áll.

Blikk – Hunhír.info