- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Jót is hoz a koronavírus: Nem vonaglanak az utcán

A világjárvány egyik hozadékaként elmaradnak országszerte a pride-felvonulások. A szomorú hírről az egyik LMBTQ-portál számolt be. Ugyanitt azonban megtudhattuk, hogy a karantén alatt sem kell nélkülözniük a földi jót, online szexszel csillapíthatják társasági igényeiket.

A koronavírus miatt a tavaszi, valamint nyári, különösen júniusra és júliusra tervezett pride rendezvények időpontjai is felborulnak. Így van ez a Budapest Pride Fesztivál esetében is, amely eredetileg június ötödikén kezdődött és július negyedikén a felvonulással, valamint bulival záródott volna, ehelyett azonban a tervek szerint tíz napra rövidítik és a megnyitó augusztus 14-én, a felvonulás pedig augusztus 22-én lesz. A májusi Pécs Pride [1], amely a maga nemében idén az első lett volna, nagy valószínűséggel el is marad.

Fő a biztonság

De hasonló átszervezés mondható el több, mint 150 pride eseményről az egész világon. Evangelos Chouliaras, a Thessaloniki Pride szóvivője sajnálja, hogy három év munkája veszítette így értelmét, de a résztvevők egészsége a legfontosabb és bíznak benne, hogy még idén, egy későbbi időpontban megvalósulhat a rendezvény.

Hasonlóan döntöttek a brüsszeli Belgium Pride szervezői is, akik az eredeti, május 24. időpont helyett egyelőre agusztus 29-ét jelölték ki céldátumként. “A Belgium Pride Fesztivál évről évre 100 ezer nézőt vonz. Csak biztonságos és egészséges körülmények között valósíthatjuk meg” – hangsúlyozták sajtóközleményükben.

De csúszik az eredetileg június végére meghirdetett London Pride is (új időpont egyelőre nincs kijelölve), a bécsi Vienna Pride pedig nagy valószínűséggel el is marad 2020-ban, bár a szervezők közleményükben nem zárták ki, hogy egy későbbi időpontban, például szeptemberben mégis lesz valamilyen rendezvény.

Partiba vágják magukat 

Kreatív megoldásokkal állnak elő a feszültség levezetése érdekében a melegségre vágyók. New Yorkban – ahol az Amerikai Egyesült Államokban jelenleg legmagasabb a fertőzöttek száma – egy meleg újságírót, Andrew Kahnt invitálták szexpartiba szombaton. Ez egy nappal azután volt, hogy az állam kormányzója, Andrew Cuomo kijárási tilalmat rendelt el, így Kahn érthetően nem tervezett emiatt útra kelni, ám a meghívót megnyitva figyelmes lett rá, hogy hogy a részvételhez még a szobáját sem kell elhagynia.

Szigorúan újságírói kíváncsiságtól vezérelve tett hát egy próbát és az élmény nagyon hasonlított számára ahhoz, amit a klasszikus értelemben vett társas szexuális interakciók során tapasztal: 15 perc udvarias csevelyt követően a legtöbb online résztvevő teremtett valóságában, akcióra készen mutatkozott a kamerák előtt.

Hunhír.info – Humen