- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Itt az anti-Facebook

A Wikipédia társalapítója szerint a közösségi média reklámokkal és sokakat zavaró tartalmakkal szennyezett, így az értékek és a tények a háttérbe szorulnak. Jimmy Wales úgy látja, ezen csak egy új oldal segíthet, melyet maguk a felhasználók szerkesztenek. Az anti-Facebook örökre ingyenes marad és hirdetések sem lesznek rajta.

A Wikipédiát napjainkban is nagyon sokan használják, hiszen az ott fellelhető információk rendkívül hasznosak. Ilyen oldalakból ugyanakkor egyre kevesebb van, amely a szolgáltatás társalapítóját, Jimmy Walest is zavarja. Annyira, hogy az internetes vállalkozó egy új oldalt hoz létre, ahol elmondása szerint reklámok és fizetőfal nélkül lehet minőségi tartalomhoz hozzáférni.

A projekt alapját Wales WikiTribune [1] nevű szolgáltatása jelenti, amely az ellenőrzött forrásból származó információkat és híreket képes egy helyre gyűjteni. Az oldal eddig is jól működött, ám Wales úgy gondolta, ennél is magasabb szintre fejleszti és közösségi oldalként üzemelteti tovább. A domain már él, erre a linkre kattintva [2] lehet elérni. A neve: WikiTribune Social.

© hvg.hu

Wales ígérete szerint az új oldal mindvégig ingyenes marad, nem lesznek sem hirdetések, sem átverős bejegyzések rajta. A regisztráció már elindult, és ezért cserébe sem kérnek semmit. Aki belép, automatikusan jogosult lesz rá, hogy egy ismerősét is meghívja, amely Wales szerint a leggyorsabb módja a felhasználói bázis növelésének. Bár nincs havidíj, sem rejtett költség, a szolgáltatást bármikor és bármennyivel támogathatják a használói.

Wales szerint a legtöbb közösségi oldal csak begyűjti a regisztrációkat, utána már felszínes ellenőrzést végez, így szinte bármilyen tartalom bekerülhet rá. A WT:Social úgy kíván más lenni, hogy megmutatja, ezt máshogy is lehet csinálni. Az oldal alapvetően információs adatbázisként működik, így azoknak ajánlják, akiket a tények és hiteles információk érdekelnek.

hvg.hu