- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Orbán így vélekedik Borkai dolgairól

A miniszterelnök a Borkai-üggyel kapcsolatos kérdésre válaszolva azt mondta a parlament mai ülésén, hogy beteg dolognak tartja, ha valaki saját maga készít vagy a jelenlévőkkel készíttet felvételt a saját maga szexuális életéről.

Az arra méltatlanná váltak olimpiai járadékának visszavonhatóvá tételéhez kérte képviselőtársai, köztük a miniszterelnök támogatását a jobbikos Steinmetz Ádám, saját, ötkarikás játékokon szerzett érmét mutatva fel az ülésteremben.

Az ellenzéki politikus Borkai Zsolt ügyét szégyennek nevezve, és közölte: az eset rontja az olimpikonok megbecsülését, “az életjáradékából gyakorlatilag finanszírozza az erkölcstelen életét”, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) volt elnökeként pedig felbecsülhetetlen károkat okoz az ötkarikás mozgalomnak is.

Beteg dolognak tartom, hogyha valaki saját maga készít vagy a jelenlévőkkel készíttet felvételt a saját maga szexuális életéről. Ez egy beteg dolog – kezdte válaszát Orbán Viktor miniszterelnök, aki úgy folytatta: kinek-kinek a rá tartozó ügyben kell döntenie, a Fidesznek például úgy, hogy “világossá tettük, hogy az útjaink elváltak”.

Ezt követően döntöttek a kérdésben a győriek, az olimpikonokra vonatkozó ügyekben pedig a MOB az illetékes – mondta Orbán Viktor.

Viszonválaszában a képviselő jelezte: a nap folyamán benyújtott törvénymódosító javaslata visszavonhatóvá tenné az “elfogadhatatlan magatartású olimpikonok” járadékát, mert “mindennek van határa, egy olimpiai bajnok nem mehet le kutyába”.

Erre Orbán Viktor azt javasolta: kérje javaslatáról a MOB állásfoglalását, “és azt a javaslatot mi meg fogjuk fontolni, és nagy valószínűséggel támogatni is fogjuk. Az olimpikonok becsületéért a legtöbbet az olimpikonok tehetnek” – írta az MTI.