- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Kisfiam, ha nincs áram, amit el lehet lopni, jó lesz a csaptelep is

Arra vette rá 13 éves gyermekét egy zalai férfi, hogy a szomszéd lezárt házából lopjon. Kiskorú veszélyeztetése és lopás miatt emelt vádat ellene a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Az előzményekről Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-nek elmondta: a többszörös visszaesőnek számító 53 éves férfi a volt feleségével közös balatonmagyaródi házban tartózkodott a fiával, amikor az esetek történtek.

Először arra vette rá a gyereket, hogy a fürdőszobaablakon keresztül másszon be a szomszédos, lakatlanul álló családi házba, hogy a magával vitt hosszabbítóval vezesse át az áramot a saját házukba. A fiú a szúnyoghálót letépve, majd az ablakot benyomva bemászott a házba, de az épületben nem volt áramszolgáltatás, ezért nem sikerült áramot lopni.

A fiú viszont közölte az apjával, hogy van a házban néhány csaptelep. A férfi ezután egy villáskulccsal visszaküldte a gyerekét, aki leszerelte a négy darab, összesen mintegy 40 ezer forint értékű csaptelepet. Ezeket a férfi később eladta.