- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Játékpisztolynak nézte – Lelőtte kislányát

Gondatlan emberölés miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 50 éves férfival szemben, aki játékpisztolynak nézte a kezében lévő fegyvert és fejbe lőtte vele nyolc éves kislányát.

A vádlott férfi családjának szomszédja, egy idős nő elköltözésekor több bevásárló szatyornyi ingóságot hagyott náluk megőrzésre. A férfi 2017 júniusában átnézte a táskákat és abban talált egy kisméretű, általa játékpisztolynak nézett tárgyat. Miközben forgatta, játékból elsütötte. A fegyverből kilőtt lövedék eltalálta a közvetlenül mellette játszó nyolc éves kislányát. A vádlott látva a vérző sérülést, azonnal a kislány segítségére sietett, és a mentőket is azonnal értesítették.

A gyors orvosi segítség ellenére a kislány, a súlyos fejsérülése miatt, a kórházba szállítás közben meghalt. Az ügyben kirendelt szakértő megállapította, hogy az elkövetési eszköz, egy 22-es kaliberű ötlövetű forgópisztoly, mely lőfegyvernek minősül, emberélet kioltására alkalmas. Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

hvg.hu

Hunhír.info