Kiemelt hírek

 • Három terroristát kapcsoltak le a németek
  Őrizetbe vettek kedden a németországi Offenbachban három férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a magát Iszlám Államnak (IÁ) nevező terrorszervezet híveiként terrorcselekményre készültek.
 • A magyar Habakuk próféta mesébe illő tettei – igazak voltak…
  A nagy kereskedelmi llibacsinnadrattából mindenki tudhatja, hogy tegnap Márton nap volt. Ilyenkor libát eszünk, különben csak a jó ég tudja, mi lesz – tán egy évig is éhezünk meg szomjazunk. Én azonban arra emlékeztetek, hogy a sok egyéb jelesség mellett Szent Márton egyben a felderítők (kémek, hírszerzők, de még a hivatásos spionok) védőszentje is.
 • Törökország megkezdte a dzsihadisták kitoloncolását
  Törökország a szükséges jogi eljárást követően hétfő reggel visszaküldte az Egyesült Államokba az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet egyik amerikai állampolgárságú harcosát, s ezzel megkezdte a területén fogva tartott külföldi dzsihadisták kitoloncolását - közölte Ismail Catakli török belügyminiszter-helyettes, a belügyi tárca szóvivője.
 • Turulra vár Érsekújvár
  A cseh legionárius őrnagy mellszobra már áll, lesz mellette turulmadárszobor is az érsekújvári temetőben?
 • Kálmán Olga hivatalosan is gyurcsányista lesz
  Kálmán Olga belép a Demokratikus Koalícióba, és főtanácsadóként segíti Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes munkáját – jelentették be sajtótájékoztatón.
 • Grúziában azért erős melegfilmet vetíteni – Balhé a mozi előtt
  Bemutatták be Grúziában az And Then We Danced című LMBTQ-témájú mozifilmet, amely nem aratott osztatlan sikert az ortodok grúzok körében. Több száz tüntető csapott össze a rendőrökkel és a moziba bejutni próbáló közönséggel is.