Kiemelt hírek

 • Nyájak, csordák, szellemek
  Úgy aggatjuk a sztereotip jelzőket, mintha kötelező lenne. Nincs átmenet, nincs gondolkodás, csak rekedt, unalmas, egyhangú bégetés.
 • Mátyás, a király. Miképp is volt a királyválasztás?
  Drága magyar véreim, örvendjetek, ha ma, Mátyás napon, bármily farkasordító hidegre is ébredtek, mert úgy jobban eszetekbe jut az a fenséges, bő félezer évvel ezelőtti nap (1458), amikoron is minden idők legszeretettebb uralkodója, Corvin Mátyás a befagyott Duna jegén királlyá választatott.
 • Délvidéki rendszer, magyar váltás
  Délvidéki rendszer, magyar váltás címmel jelent meg Domonkos László új könyve. A téma érdekes, különösen azoknak, akik már megjárták a Délvidéket, s tapasztalhatták,hogy a magyar és a szerb nemzet ottani kapcsolata bizony még köszönőviszonyban sincs azzal az állapottal, amelyről a diplomáciai hírek szólnak.
 • Gábor Áron rézágyúit Turóczy Mózes műhelyében öntötték
  Kézdivásárhelyen járva, egy Gábor Áron rézágyú mellett egy ottani atyafi a fülem hallatára mítoszt rombolt, mikor is azt mondta.
 • A nőről, különösen esztétikai szempontból… Születésnapi meghökkentés Madách Imrétől
  Háromféle hús kell a boldogságomhoz! Disznóhús az asztalra, öszvérhús utazásra, nőhús az ágyba... Óh, dehogy vagyok olyan bátor, hogy ilyesmit leírjak! E sommás megállapítás egy sinai (kínai) filozófiskola fejétől eredeztethető, s aki számunkra tolmácsolta nem más, mint a nagyszerű Madách Imre.
 • Macron: Zsidók, kifelé!
  A francia elnök nehezen viselte, hogy a jeruzsálemi Óvárosban található Szent Anna templomba, amely a francia kormány tulajdona, bementek az őt kísérő izraeli rendőrök is. Az esetről készült felvételen jól látható, ahogy kiabál a rendőrökkel és kiküldi őket az épületből – számolt be az izraeli sajtó és a nemzetközi hírügynökségek.