HunHír.info

2017. Földanya hava 20. nap, Kál napja.

A 3-as metró műszaki állapotával kapcsolatos közérdekű adatigénylés kormányzati ellehetetlenítése?

2016. december 01. 16:23
Hunhír.info

A Jobbik november 11-én közérdekű adatigényléssel fordult a BKV felé, kérve az M3 metróvonal infrastruktúrájának műszaki állapotával kapcsolatos dokumentumot. A közérdekű adatigénylés teljesítésére alapesetben 8, különös esetben 15 nap áll rendelkezésre. Egy héttel a benyújtást követően az adatszolgáltatás elhalasztásáról kaptunk tájékoztatást, miszerint az adatgyűjtés folyamatban van, és legkésőbb december 11-ig ígértek választ.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Időközben az Országgyűlés elé került egy salátatörvény, amely egyebek mellett lehetővé teszi a közforgalmú vasúti járművek biztonságos üzemeltetésével közvetlenül összefüggő műszaki adatok - így a 3-as metró műszaki adatainak is - 30 évre történő titkosítását. A törvényjavaslatot ma tárgyalta az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottsága, és várhatóan december 6-án fogadja majd el a Parlament.

A törvény titkosítást lehetővé tevő rendelkezésének hatályba lépése, és az ígért válaszadási határidő között napokban mérhető, minimális különbség van, így további adatszolgáltatási késedelem esetén megnyílik a ma még nyilvános és közérdekű adatok titkosításának lehetősége.

Úgy gondoljuk, hogy Budapest polgárainak, illetve a 3-as metrót igénybe vevő, nem budapesti utasoknak joguk van tudni, hogy pontosan milyen műszaki állapotú az a metróvonal, amin utaznak, adott esetben milyen kockázati tényezőkkel kell számolniuk az utazásuk során.

Elfogadhatatlannak és felháborítónak tartanánk, ha az M3 metróvonal műszaki állapotával kapcsolatos információk titkosítására sor kerülne.

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Káldeától Ister-Gamig I-II-III - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 8 091 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása - Manfried RauchensteinerAz első világháború és a Habsburg Monarchia bukása
Könyv - Bolti ár: 14 400 Ft
Internetes ár: 12 240 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Emlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Széll Kálmánné Vörösmarty IlonaEmlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Férfienergia - Bedő ImreFérfienergia
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat