HunHír.info

2017. Szelek hava 24. nap, Sellő napja.

Gond van Hargita megyében a csúszásgátló anyagok tárolásával

2016. november 28. 16:53
Hunhír.info

Adrian Jean Andrei prefektus a jelek szerint minden erejét a magyarság szimbólumainak üldözésére fordította, így nem sikerült kijárni Bukarestben az áldatlan állapotok megszüntetését.

Magyar Menedék - Soros

Elégtelenek a készletek csúszásgátló anyagokból, nincs megfelelő fedett raktár ezek tárolására, és elavult a géppark – sorolta a hiányosságokat hétfőn, a Hargita Megyei Sürgősségi Felügyelőség tanácskozásán Cătălin Romanescu, az útügyi igazgatóság Hargita megyei vezetője.

Cătălin Romanescu szerint fedett raktárak nélkül nem lehet európai szintű hóeltakarítást végezni. Példának Magyarországot hozta fel, ahol nem használnak olyan csúszásgátlót, amelynek nedvességtartalma meghalad egy bizonyos határértéket (ez só esetében egy százalék), míg Romániában ezeket a szabad ég alatt tárolják.

Az útügyi szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a készletek is elégtelenek: a most meglévő mennyiséget egy másfél napos havazás alatt teljes egészében elhasználnák. „November végén az összmennyiség egyharmadával kellene rendelkeznünk, ehhez képest van 600 tonna sónk, ami egy sűrű havazás esetén másfél napra elegendő mennyiség” – mutatott rá Romanescu.

A szakember hiányolja, hogy nem alakítottak ki parkolókat az úttest mellett, hogy legyen, ahol megállniuk a gépkocsiknak, ha bizonyos útszakaszokon a rossz időjárás miatt korlátozásokat léptetnek érvénybe. „Nem értem, mi történik Bukarestben, de az autópark 2,5-szer olyan idős, mint amilyen a jogszabályok szerint lehetne, ráadásul karbantartásra, javításra tavasz óta nincs pénz” – nyilatkozta Romanescu.

Adrian Jean Andrei prefektus azt mondja: minderről korábban is beszámolt az országos útügyi társaság (CNADR) illetékeseinek, ígéretet már 2014-ben kapott a megoldásra, de egyelőre semmi konkrét lépés nem történt, jóllehet közismert, hogy Hargita megyében hosszabbak és keményebbek a telek, mint az ország többi részében.

[Agerpres]

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Migráns-sokk - Összeesküvés elméletek sorozatMigráns-sokk
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Háttérképek háttérképe - Bayer Zsolt Bogár László Boros ImreHáttérképek háttérképe
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Baráti tanácsok amatőr őstörténészeknek - Szendrei LászlóBaráti tanácsok amatőr őstörténészeknek
Könyv - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 060 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Szent László templomok a Kárpát-medencében - Dr- Fodor JánosSzent László templomok a Kárpát-medencében
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Forrásmező felfedezése - David WilcockA Forrásmező felfedezése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat