HunHír.info

2017. Földanya hava 24. nap, Zobor napja.

Gond van Hargita megyében a csúszásgátló anyagok tárolásával

2016. november 28. 16:53
Hunhír.info

Adrian Jean Andrei prefektus a jelek szerint minden erejét a magyarság szimbólumainak üldözésére fordította, így nem sikerült kijárni Bukarestben az áldatlan állapotok megszüntetését.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Elégtelenek a készletek csúszásgátló anyagokból, nincs megfelelő fedett raktár ezek tárolására, és elavult a géppark – sorolta a hiányosságokat hétfőn, a Hargita Megyei Sürgősségi Felügyelőség tanácskozásán Cătălin Romanescu, az útügyi igazgatóság Hargita megyei vezetője.

Cătălin Romanescu szerint fedett raktárak nélkül nem lehet európai szintű hóeltakarítást végezni. Példának Magyarországot hozta fel, ahol nem használnak olyan csúszásgátlót, amelynek nedvességtartalma meghalad egy bizonyos határértéket (ez só esetében egy százalék), míg Romániában ezeket a szabad ég alatt tárolják.

Az útügyi szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a készletek is elégtelenek: a most meglévő mennyiséget egy másfél napos havazás alatt teljes egészében elhasználnák. „November végén az összmennyiség egyharmadával kellene rendelkeznünk, ehhez képest van 600 tonna sónk, ami egy sűrű havazás esetén másfél napra elegendő mennyiség” – mutatott rá Romanescu.

A szakember hiányolja, hogy nem alakítottak ki parkolókat az úttest mellett, hogy legyen, ahol megállniuk a gépkocsiknak, ha bizonyos útszakaszokon a rossz időjárás miatt korlátozásokat léptetnek érvénybe. „Nem értem, mi történik Bukarestben, de az autópark 2,5-szer olyan idős, mint amilyen a jogszabályok szerint lehetne, ráadásul karbantartásra, javításra tavasz óta nincs pénz” – nyilatkozta Romanescu.

Adrian Jean Andrei prefektus azt mondja: minderről korábban is beszámolt az országos útügyi társaság (CNADR) illetékeseinek, ígéretet már 2014-ben kapott a megoldásra, de egyelőre semmi konkrét lépés nem történt, jóllehet közismert, hogy Hargita megyében hosszabbak és keményebbek a telek, mint az ország többi részében.

[Agerpres]

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Great Again - Újra naggyá tesszük Amerikát - Donald J. TrumpGreat Again - Újra naggyá tesszük Amerikát
Könyv - Bolti ár: 3 290 Ft
Internetes ár: 2 961 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Vallomás a csodáról - Csinszka naplója - Boncza Berta (Csinszka)Vallomás a csodáról - Csinszka naplója
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Lélek és világegyetem - Grandpierre AttilaLélek és világegyetem
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 125 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyar környezet atlasza - Faragó ImreA magyar környezet atlasza
Térkép - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat