HunHír.info

2017. Szelek hava 28. nap, Bulcsú napja.

Nógrádi: csak Európával szórakozik a leendő ENSZ-főtitkár

2016. november 27. 09:27
Hunhír.info

A biztonságpolitikai szakértő szerint szakmailag téves, politikailag pedig egy kicsit inkorrekt ahogy António Guterres beszél: nem meri bírálni az USA migránspolitikáját és "csak Európával szórakozik". Nógrádi György úgy véli: a portugál politikusnak komoly problémái lesznek az ENSZ-ben, ha ezt így folytatja.

Magyar Menedék - Soros

“Nem probléma, hanem megoldás” – így fogalmazott a migrációról a leendő ENSZ-főtitkár. A portugál szocialista politikus gyakorlatilag tényként kezeli az Európába irányuló migrációt, és egyszerűsít is egy nagyot: csak a gazdasági vonatkozásait fogadja el. Szerinte csak azok ellenzik a migrációt, akik a pénzüket féltik, mert kevésbé tudnak vagyonosodni, erről kell meggyőzni őket.

Nógrádi György az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában a leendő ENSZ főtitkár kijelentésére úgy reagált: Portugáliából máshogy néz ki a világ és az ENSZ-főtitkárral szemben a Biztonsági Tanács öt állandó tagjának van vétójoga.

„Csak Európával szórakozik”

A britek és az oroszok nem engednek be migránst, a franciáknál jövőre választás lesz, és a jobboldali vezetés drasztikusan le akarja állítani a bevándorlást, az Egyesült Államokban kvótarendszer van, a Kínai Népköztársaságnál pedig ilyen formában a kérdés nem merül fel. Amit tehát António Guterres mond, az ütközik a BT öt állandó tagjának érdekével – magyarázta a biztonságpolitikai szakértő .

A szakértő szerint az ENSZ főtitkárnak globálisan kellene beszélnie, mert amit mond, az szakmailag téves, politikailag pedig egy kicsit inkorrekt: nem meri bírálni az USA migránspolitikáját, Ausztráliáról és a Perzsa-öböl gazdag országairól nem szól, “csak Európával szórakozik”.

Nemrég az Európai Unió minden államában felmérés volt, és valamennyi országban a lakosság többsége azt mondta, hogy nem kér a migránsokból – emlékeztetett rá.

„Komoly problémái lesznek, ha így folytatja”

Nógrádi György António Guterres kijelentéseit betudja annak, hogy a leendő ENSZ főtitkár még nincs beiktatva, és hogy a konferencia, amelyen felszólalt, Lisszabonban volt, de ha ugyanezt csinálja az ENSZ-ben, akkor komoly problémái lesznek.

A biztonságpolitikai szakértő hangsúlyozta: az ENSZ főtitkárnak rendkívül komoly formális szerepe van.

A történelem cáfolta, hogy a bejövő migránsok a jólétet hoznák – egy kivételével, korábban az USA valóban egy olvasztótégely volt, de mára ez is véget ért. Európa nem tud mit kezdeni a migránsokkal, döntő részük alkalmatlan egy high-tech világban, magyarázta Nógrádi György.

híradó.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A dzsihád és a Nyugat öngyilkossága - Pawel LisickiA dzsihád és a Nyugat öngyilkossága
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Szent László - Kard és glória - Benkő LászlóSzent László - Kard és glória
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A sör füveskönyve
A sör füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egészen szép vagy Csíksomlyói Szűz Anyánk!
Egészen szép vagy Csíksomlyói Szűz Anyánk!
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat