HunHír.info

2017. Földanya hava 24. nap, Zobor napja.

Audi sofőrrel, több százezres fizetés - ez „jár” a cigány vezérnek

2016. november 26. 16:12
Hunhír.info

Nem született döntés az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) közgyűlésén a szervezet elnökének javadalmazásáról, így Balogh János kilenc hónapja jogosulatlanul veszi fel havi félmillió forintos fizetését – írta a RomNet.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

A portál szerint ráadásul erre az ORÖ törvényességi felügyeletét ellátó kormányhivatal már fél évvel ezelőtt felhívta a figyelmet, ám sem az elnök, sem a hivatalvezető, sem pedig a felügyeleti szerv nem tett konkrét intézkedést a jogszerű működés helyreállítása érdekében.

Bár Balogh János áprilisban még arról tájékoztatta Budapest Főváros Kormányhivatalát, hogy javadalmazása a hatályos jogszabályoknak megfelelően történik, a hivatal cáfolta ezt. Mint írták, az ORÖ közgyűlésének jegyzőkönyve nem tartalmazza az erre vonatkozó döntéseket. Éppen ezért egyébként jogszerűtlennek tekinthető nemcsak az elnök és a tisztségviselők, hanem a képviselőknek történő tiszteletdíj kifizetése is, mert a hatályos működési szabályzat azt mondja ki, hogy „a testület tagjainak tiszteletdíjat, természetbeni juttatást nem állapít meg”.

Az ORÖ törvényes működését felügyelő kormányhivatal május 13-án kelt levelében arra utasította Balogh János elnököt, hogy a törvényes rend helyreállítása érdekében tegye meg a szükséges intézkedéseket, és erről 30 napon belül tájékoztassa a felügyeleti szervet. Az ORÖ közgyűlése mindezek ellenére a mai napig nem hozott ezekről határozatot, a kormányhivatal pedig barátságos hangvételű tájékoztatólevelek küldésén kívül mást nem tett.

Félmilliós fizetés, autó, sofőr

Az elnökváltás körüli időkben viszont sokkal keményebben lépett fel a kormányhivatal Hegedüs István volt elnökkel és hivatalvezetőjével, Buri Edinával szemben. Törvényességi felügyeleti bírságot is kiszabott, fegyelmi eljárást indított. Részrehajló döntéshozatal miatt Vajda László és Lakatos Oszkár képviselők többször nyújtottak be panaszt György István kormánymegbízotthoz, Budapest Főváros Kormányhivatala vezetőjéhez.

Az ORÖ elnöke nemcsak a havi félmilliós fizetését kapja az önkormányzattól, hanem megbízatásához hivatali autó is jár, amelyhez havi több százezer forintos kerettel üzemanyagkártyát is rendeltek, valamint havi 250 ezer forintos bérezéssel sofőrt alkalmaznak, aki nem más, mint az önkormányzati vezető veje. Mint azt lapunk megírta, a roma szervezet elnöke azért cseréltette le egy hétmillió forintos Audira a hivatali járművet, mert annak rossz a műszaki állapota. Ám a birtokunkba jutott dokumentumokból kiderült, nincs komoly műszaki probléma az autóval.

mno

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atilla fia, Csaba királyfi - Lezsák SándorAtilla fia, Csaba királyfi
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Csinos Vitéz - Székely népmesék - Kriza JánosCsinos Vitéz - Székely népmesék
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Bethlen István angliai előadásai - Bethlen IstvánBethlen István angliai előadásai
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A jövő elkezdődött - Bogár LászlóA jövő elkezdődött
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat