HunHír.info

2017. Napisten hava 27. nap, Ünoke napja.

Audi sofőrrel, több százezres fizetés - ez „jár” a cigány vezérnek

2016. november 26. 16:12
Hunhír.info

Nem született döntés az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) közgyűlésén a szervezet elnökének javadalmazásáról, így Balogh János kilenc hónapja jogosulatlanul veszi fel havi félmillió forintos fizetését – írta a RomNet.

Magyar Menedék - Migránsokk

A portál szerint ráadásul erre az ORÖ törvényességi felügyeletét ellátó kormányhivatal már fél évvel ezelőtt felhívta a figyelmet, ám sem az elnök, sem a hivatalvezető, sem pedig a felügyeleti szerv nem tett konkrét intézkedést a jogszerű működés helyreállítása érdekében.

Bár Balogh János áprilisban még arról tájékoztatta Budapest Főváros Kormányhivatalát, hogy javadalmazása a hatályos jogszabályoknak megfelelően történik, a hivatal cáfolta ezt. Mint írták, az ORÖ közgyűlésének jegyzőkönyve nem tartalmazza az erre vonatkozó döntéseket. Éppen ezért egyébként jogszerűtlennek tekinthető nemcsak az elnök és a tisztségviselők, hanem a képviselőknek történő tiszteletdíj kifizetése is, mert a hatályos működési szabályzat azt mondja ki, hogy „a testület tagjainak tiszteletdíjat, természetbeni juttatást nem állapít meg”.

Az ORÖ törvényes működését felügyelő kormányhivatal május 13-án kelt levelében arra utasította Balogh János elnököt, hogy a törvényes rend helyreállítása érdekében tegye meg a szükséges intézkedéseket, és erről 30 napon belül tájékoztassa a felügyeleti szervet. Az ORÖ közgyűlése mindezek ellenére a mai napig nem hozott ezekről határozatot, a kormányhivatal pedig barátságos hangvételű tájékoztatólevelek küldésén kívül mást nem tett.

Félmilliós fizetés, autó, sofőr

Az elnökváltás körüli időkben viszont sokkal keményebben lépett fel a kormányhivatal Hegedüs István volt elnökkel és hivatalvezetőjével, Buri Edinával szemben. Törvényességi felügyeleti bírságot is kiszabott, fegyelmi eljárást indított. Részrehajló döntéshozatal miatt Vajda László és Lakatos Oszkár képviselők többször nyújtottak be panaszt György István kormánymegbízotthoz, Budapest Főváros Kormányhivatala vezetőjéhez.

Az ORÖ elnöke nemcsak a havi félmilliós fizetését kapja az önkormányzattól, hanem megbízatásához hivatali autó is jár, amelyhez havi több százezer forintos kerettel üzemanyagkártyát is rendeltek, valamint havi 250 ezer forintos bérezéssel sofőrt alkalmaznak, aki nem más, mint az önkormányzati vezető veje. Mint azt lapunk megírta, a roma szervezet elnöke azért cseréltette le egy hétmillió forintos Audira a hivatali járművet, mert annak rossz a műszaki állapota. Ám a birtokunkba jutott dokumentumokból kiderült, nincs komoly műszaki probléma az autóval.

mno

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nyolcszázezer - Bogár IldikóNyolcszázezer
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
George Soros - Andreas Von RétyiGeorge Soros
Könyv - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 3 420 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A teljes Holt-tengeri tekercsek - Michael O. WiseA teljes Holt-tengeri tekercsek
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Emlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Széll Kálmánné Vörösmarty IlonaEmlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egészen szép vagy Csíksomlyói Szűz Anyánk!
Egészen szép vagy Csíksomlyói Szűz Anyánk!
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat