HunHír.info

2017. Napisten hava 25. nap, Koppánd napja.

Nemzetközi körözést adtak ki az ukrán oligarcha ellen

2016. november 26. 06:12
Hunhír.info

Nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a spanyol rendőrség Dmitro Firtas ukrán oligarcha ellen. Azzal gyanúsítják, hogy vezető szerepet töltött be egy pénzmosással foglalkozó bűnszervezetben.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

A hivatalos közleményben csak annyit árultak el, hogy egy gázüzletággal foglalkozó ukrán üzletembert köröznek, a spanyol sajtó viszont nevén nevezte Firtast, Ukrajna egyik leggazdagabb emberét, aki az ukrajnai gázimporton szedte meg magát. Sajtóértesülések szerint azzal vádolják, hogy szervezett bűnözői kapcsolatain keresztül tízmillió eurót mosott tisztára Spanyolországban, a pénz pedig a gyanú szerint bűncselekményből származik.

Dmitro Firtast 2014-ben már letartóztatták Ausztriában, és hatalmas összegű, 125 millió eurós (csaknem 40 milliárd forint) óvadék ellenében engedték szabadon. Tavaly áprilisban az osztrák hatóságok elutasították kiadatását az Egyesült Államoknak, ahol korrupcióval és bűnszervezetben való részvétellel vádolják.

A spanyol rendőrség közölte: a pénzmosással foglalkozó bűnszervezet öt feltételezett tagját tartóztatták le csütörtökön. Ők mindannyian spanyol állampolgárok, és alsóbb szinten vettek részt a bűncselekményekben. Hárman közülük ügyvédek, ketten banki alkalmazottak.

A hálózatra először júliusban csaptak le, akkor 12 embert tartóztattak le, köztük Sztyepan Csernoveckit, Kijev korábbi polgármesterének fiát, aki a Pravex bank alapítója. A bűnszervezet az illegálisan megszerzett pénzeket a rendőrség szerint szállodákba és ingatlanokba fektette.

(AFP)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Jó vadászatot! - Ilosvay FerencJó vadászatot!
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 295 Ft
15% internetes kedvezménnyel
George Soros - Andreas Von RétyiGeorge Soros
Könyv - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 3 420 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Illuminátusok és az új világrend - Összeesküvés elméletek sorozatAz Illuminátusok és az új világrend
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az Istenek DNS-e - Zecharia SitchinAz Istenek DNS-e
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat