HunHír.info

2017. Napisten hava 23. nap, Hajna napja.

A géppisztolysorozat mindenkit megállít! - Jó Boriszov!

2016. november 25. 21:02
Hunhír.info

bulgariai-menekulttabor-250.jpgFolytatódtak a zavargások csütörtök este a legnagyobb bulgáriai menekülttáborban, ahol az előző nap a helyi hatóságok fertőző betegségek miatt kijárási tilalmat rendeltek el. Bojko Boriszov ügyvezető miniszterelnök pénteken arról tájékoztatott, hogy azonosították a zavargások főszervezőjét.

Magyar Menedék - Migránsokk

Az ügyvezető kormányfő szerint a büntetett előéletű férfit Németországból toloncolták ki és négy hónappal ezelőtt érkezett Bulgáriába. Boriszov elmondta, hogy a férfit kábítószer kereskedelem miatt tartóztatták le korábban Németországban, ahol másfél éves börtönbüntetést töltött.

A harmanli zavargások főszervezőjét haladéktalanul ki kell toloncolni az országból – követelte Boriszov. A rendőrség és a táborlakók összecsapásaiban 24 rendőr és két migráns megsebesült, majd a rendőrök több mint 300 migránst őrizetbe vettek. Egy rendőrségi szóvivő szerint körülbelül 2000 migráns vett részt az esti verekedésben a török határhoz közeli Harmanli mellett működő táborban. Autógumikat és bútorokat gyújtottak fel, és kővel dobálták a rendőröket.

A rendfenntartók vízágyúkkal és gumilövedékekkel oszlatták szét a tömeget. Helyszíni beszámolók szerint a rendőrség péntekre virradóra ellenőrzése alá vonta a helyzetet. Boriszov csütörtök éjszaka a helyszínre látogatott, és közölte, hogy kitoloncolnak az országból mindenkit, aki részt vett a zavargásokban.

Eljárás indítunk a vandalizmus elkövetői ellen. A zavargások többi résztvevőjét, akiket fényképek vagy videofelvételek alapján azonosítani tudunk, kitoloncoljuk. Evégett december elejére már megrendeltük a repülőgépet. Hamarosan zárt menekülttáborba szállítjuk őket” – mondta Boriszov. Hozzátette, hogy az előzetes vizsgálatok szerint a rendbontások szervezői afgánok voltak, akik bántalmazták a szíriaiakat, hogy a tüntetésen való részvételre kényszerítsék őket.

A Szíriában és az arab világban zajló embertelen háború valóságos katasztrófává vált. Semmilyen erővel nem lehet megállítani a háború elől menekülő embereket, ez Európa sorsa” – tette hozzá Boriszov.

A karantén miatti tiltakozásul már csütörtökön napközben is voltak zavargások. A bTV bolgár tévé felvételeiből ítélve a menekülttábor területén tűz ütött ki. Értesülések szerint a létesítmény területén több épület is megrongálódott, köztük az étkező és az újonnan épített regisztrációs központ. A tábor 128 lakójánál állapítottak meg korábban többnyire bőrbetegségeket, valamint bárányhimlőt és vírusos fertőzéseket, a szófiai orvostudományi akadémia azonban hangsúlyozta, hogy nem áll fenn a tömeges megbetegedés veszélye.

A dpa német hírügynökség szerint a kijárási tilalommal a helyi hatóságok a bolgár nacionalisták tiltakozásaira reagáltak. Ők a hétvégén tartós kijárási tilalom bevezetését követelték a tábor mintegy háromezer lakója számára. A tüntetők arra panaszkodtak, hogy a migránsok zaklatják őket és betegségeket terjesztenek. Becslések szerint körülbelül 13 ezer migráns – mintegy a felük afgán – vesztegel Bulgáriában.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Őseink Fényvallása - Bíró LajosŐseink Fényvallása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A jövő elkezdődött - Bogár LászlóA jövő elkezdődött
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Magyarország álomtörténete 1929-1941 - Rácz AndrásMagyarország álomtörténete 1929-1941
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A chemtrail és a HAARP
A chemtrail és a HAARP
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat