HunHír.info

2017. Földanya hava 23. nap, Pöszke napja.

Dúró: a Fidesznek kell magyarázkodnia MNA-ügyben

2016. november 25. 12:39

Nincs kapcsolata a Jobbiknak a Magyar Nemzeti Arcvonallal, jelentette ki Dúró Dóra. A Jobbik képviselője szerint nem igaz, hogy a Jobbik támogatottsága csökkent, sőt nagymértékben erősödött.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Nem történt jelentős változás a nagyobb pártok népszerűségében szeptemberhez képest, azonban a Jobbik támogatottsága tovább csökkent – derül ki a Medián legfrissebb, a HVG számára november közepén készített közvélemény-kutatásából.

„A Závecz Research éppen ennek az ellenkezőjét mérte, az ő felmérésük szerint az elmúlt egy hónap alatt a Jobbik és a Fidesz közti különbség 9 százalékkal csökkent. A Jobbik támogatottsága erősödött, a Fideszé pedig nagymértékben csökkent” - mondta Dúró Dóra a Jobbik országgyűlési képviselője, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke az ATV Start műsorában.

Vona Gábor a köztársasági elnökhöz fordult

Ahogy arról portálunk is beszámolt Vona Gábor a köztársasági elnökhöz fordult az alaptörvény-módosítás ügyében, segítségét kérve a patthelyzet feloldása érdekében. „Reméljük, hogy az elnök úr nyitott lesz arra, hogy meghallgassa Vona Gábor véleményét, én bízom benne, hogy előrelépés történhet” – reagált Dúró Dóra.
Hozzátette: „ha Áder János érez bármilyen felelősséget a nemzet iránt, és fontosnak tartja azt, hogy ezt a jogi védelmet megadjuk az embereknek a migrációval szemben, akkor én nagyon remélem, hogy úgy fog dönteni, hogy támogatni fogja az indítványunkat”.

Nincs kapcsolata a Jobbiknak az MNA-val

„A jelek szerint kiterjedt, veszélyes szélsőséges szervezkedés zajlik a hazai paramilitáris szervezeteknél. Ezért fel kell tárni azt, van-e politikai, pénzügyi vagy bármilyen kapcsolat köztük és egyes szélsőséges parlamenti pártok között” – mondta szerdán Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője. Hozzátette, képviselőcsoportjuk ezért támogatja, hogy ennek kivizsgálását a honvédelmi és rendészeti, illetve a nemzetbiztonsági bizottság együttes ülésén – a Belügyminisztérium illetékeseinek részvételével – mielőbb vegyék napirendre.

Dúró Dóra az ATV-ben arról beszélt, hogy a Jobbiknak nincs semmilyen kapcsolata a Magyar Nemzeti Arcvonallal, nem is volt és nem is lesz.

A Jobbik képviselője szerint a Fidesznek van kapcsolata ezzel a szervezettel, példaként hozta, hogy Tapolcán egy korábbi fideszes polgármester vezetése alatt tartott kiképzést ez a szervezet. „Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei település szintén egy fideszes polgármester érintett, és valószínűleg tagja is volt ennek a szervezetnek” – mondta Dúró. Szerinte a kormánypártoknak szükséges magyarázkodnia, nem pedig a Jobbiknak.

„A demokrácia sárba tiprása”

Az idei a béremelések éve volt az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felügyelt ágazatokban, és ez a program jövőre is folytatódik – mondta el Balog Zoltán miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés kulturális bizottságának csütörtöki ülésén.
„A demokrácia sárba tiprása történt meg ezen az ülésen” – véli a Jobbik országgyűlési képviselője. „ A miniszter úr egy 50 perces expozét mondott, ezután a kormánypártok egy olyan ügyrendi indítványt tettek, hogy képviselőként három percben lehessen csak a kérdéseinket feltenni” – Dúró szerint ez nevetséges, hiszen Balog minisztert csak évente egyszer kérdezhetik a képviselők.

A Jobbik kémiai kasztrációval büntetne

A jövő héten ismét kezdeményezi a Jobbik, hogy a büntető törvénykönyv módosításával teremtsék meg a kémiai kasztráció lehetőségét a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények elkövetői esetében - közölte Dúró Dóra szerdán. A csütörtöki kormányinfón Lázár János erre a felvetésre úgy reagált, hogy generálisan támogatja a szigorú büntetési tételek bevezetését. A konkrét javaslatról még nem alakult ki az álláspontja, de mérlegelni fogja. Hozzátette: az EU törvényei tiltják a kémiai kasztrációt, ugyanúgy, mint a halálbüntetést, amit Lázár szintén támogat.

Dúró reméli, hogy a Fidesz és a Jobbik ebben egyetért majd. Azért tartják indokoltnak a módosítást, mert az elkövetők körében a visszaesők aránya nagyon magas.

atv.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ész és Hit - Czakó GáborÉsz és Hit
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Magyarország álomtörténete 1929-1941 - Rácz AndrásMagyarország álomtörténete 1929-1941
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A dzsihád és a Nyugat öngyilkossága - Pawel LisickiA dzsihád és a Nyugat öngyilkossága
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atilla fia, Csaba királyfi - Lezsák SándorAtilla fia, Csaba királyfi
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat