HunHír.info

2017. Földanya hava 19. nap, Ovola napja.

Ahol sok a kisgyerek, ott akartak robbantani a muzulmánok

2016. november 24. 18:37
Hunhír.info

December 1-jén tucatnyi párizsi létesítmény ellen tervezett merényletsorozatot a hétvégén leleplezett terrorkommandó - közölték csütörtökön rendőrségi források. A dél-franciaországi Marseille-ben és a kelet-franciaországi Strassburgban vasárnap előállított hét gyanúsított közül kettőt szabadon engedtek, öt másik őrizetbe vételét pedig meghosszabbították a hatóságok, kihallgatásuk jelenleg is tart.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

A csoport december 1-én tervezett tucatnyi, az interneten kiválasztott létesítmény ellen merényletet. A potenciális célpontok között szerepelt a francia bűnügyi rendőrség párizsi központja, a karácsonyi vásár a Champs-Élysées sugárúton, a Párizshoz közeli Disneyland park, kávéházi teraszok a főváros északkeleti negyedeiben, egy párizsi metrómegálló, valamint vallási helyek – közölte a forrás az AFP francia hírügynökséggel.

Bernard Cazeneuve belügyminiszter hétfőn jelentette be, hogy a vasárnapi hatósági akcióval sikerült elejét venni az ország ellen régóta tervezett terrortámadásnak. A tájékoztatás szerint a kézre kerített hét gyanúsított 29 és 37 év közötti francia, marokkói és afgán állampolgár. Az egyik marokkói férfira egy partnerország hívta fel a figyelmet, a többiek viszont ismeretlenek voltak a francia hírszerzés előtt.

A Marseille-ben előállított két férfit kedden szabadon engedték a hatóságok. A többiek eredetileg 96 órás őrizetbe vételét csütörtökre virradó éjjel hosszabbították meg. Erre a maximálisan 144 órára szóló meghosszabbításra, azaz hatnapos kihallgatásra csak abban az esetben van lehetőség, ha nyomozók azonnali terrortámadástól tartanak, illetve akkor, ha a nyomozás nemzetközi együttműködést igényel.

Az ügyben indított nyomozás keretében június 14-én már két francia állampolgárt őrizetbe vett a rendőrség. Azzal gyanúsítják őket, hogy ők finanszírozták a most leplezett csoport terrorista tevékenységét, ami közvetlen kapcsolatban állt az Iszlám Állam dzsihadista szervezet szíriai vezetőivel.

A feltételezett kommandóba sikerült a francia titkosszolgálatoknak beépülniük, és egy hamis fegyvereladási akcióval csapdába csalni a gyanúsítottakat – értesült a Le Figaro című napilap, amely úgy tudja, hogy a Strassburgban előállított "francia" gyanúsítottak közül ketten 2015-ben Szíriában jártak, de erről a hatóságok csak a letartóztatásukat követően szereztek tudomást.

A gyanúsítottaknál tartott házkutatások során a hatóságok dzsihadista propagandaanyagot és fegyvereket találtak. Nyomozói körökből származó információk szerint idén már csaknem 20 terrortámadást hiúsítottak meg, és terrorszervezetekkel való kapcsolatok miatt 418 embert állítottak elő Franciaországban.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Atilla fia, Csaba királyfi - Lezsák SándorAtilla fia, Csaba királyfi
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Matyó motívumok kifestőkönyve - Horváth ÁgnesMatyó motívumok kifestőkönyve
Könyv - Bolti ár: 1 490 Ft
Internetes ár: 1 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Barnabás evangéliuma - Arany LászlóBarnabás evangéliuma
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat