HunHír.info

2017. Szelek hava 26. nap, Csobánka napja.

Ahol sok a kisgyerek, ott akartak robbantani a muzulmánok

2016. november 24. 18:37
Hunhír.info

December 1-jén tucatnyi párizsi létesítmény ellen tervezett merényletsorozatot a hétvégén leleplezett terrorkommandó - közölték csütörtökön rendőrségi források. A dél-franciaországi Marseille-ben és a kelet-franciaországi Strassburgban vasárnap előállított hét gyanúsított közül kettőt szabadon engedtek, öt másik őrizetbe vételét pedig meghosszabbították a hatóságok, kihallgatásuk jelenleg is tart.

Magyar Menedék - Soros

A csoport december 1-én tervezett tucatnyi, az interneten kiválasztott létesítmény ellen merényletet. A potenciális célpontok között szerepelt a francia bűnügyi rendőrség párizsi központja, a karácsonyi vásár a Champs-Élysées sugárúton, a Párizshoz közeli Disneyland park, kávéházi teraszok a főváros északkeleti negyedeiben, egy párizsi metrómegálló, valamint vallási helyek – közölte a forrás az AFP francia hírügynökséggel.

Bernard Cazeneuve belügyminiszter hétfőn jelentette be, hogy a vasárnapi hatósági akcióval sikerült elejét venni az ország ellen régóta tervezett terrortámadásnak. A tájékoztatás szerint a kézre kerített hét gyanúsított 29 és 37 év közötti francia, marokkói és afgán állampolgár. Az egyik marokkói férfira egy partnerország hívta fel a figyelmet, a többiek viszont ismeretlenek voltak a francia hírszerzés előtt.

A Marseille-ben előállított két férfit kedden szabadon engedték a hatóságok. A többiek eredetileg 96 órás őrizetbe vételét csütörtökre virradó éjjel hosszabbították meg. Erre a maximálisan 144 órára szóló meghosszabbításra, azaz hatnapos kihallgatásra csak abban az esetben van lehetőség, ha nyomozók azonnali terrortámadástól tartanak, illetve akkor, ha a nyomozás nemzetközi együttműködést igényel.

Az ügyben indított nyomozás keretében június 14-én már két francia állampolgárt őrizetbe vett a rendőrség. Azzal gyanúsítják őket, hogy ők finanszírozták a most leplezett csoport terrorista tevékenységét, ami közvetlen kapcsolatban állt az Iszlám Állam dzsihadista szervezet szíriai vezetőivel.

A feltételezett kommandóba sikerült a francia titkosszolgálatoknak beépülniük, és egy hamis fegyvereladási akcióval csapdába csalni a gyanúsítottakat – értesült a Le Figaro című napilap, amely úgy tudja, hogy a Strassburgban előállított "francia" gyanúsítottak közül ketten 2015-ben Szíriában jártak, de erről a hatóságok csak a letartóztatásukat követően szereztek tudomást.

A gyanúsítottaknál tartott házkutatások során a hatóságok dzsihadista propagandaanyagot és fegyvereket találtak. Nyomozói körökből származó információk szerint idén már csaknem 20 terrortámadást hiúsítottak meg, és terrorszervezetekkel való kapcsolatok miatt 418 embert állítottak elő Franciaországban.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Globális agymosás - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális agymosás
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A magyar környezet atlasza - Faragó ImreA magyar környezet atlasza
Térkép - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atilla, Isten ostora - Cselenyák ImreAtilla, Isten ostora
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2017 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2017
Naptár - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A magyar honvédség negyedszázada - Dr. Földesi Ferenc, Kiss Zoltán, Dr. Isaszegi JánosA magyar honvédség negyedszázada
Könyv - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 375 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat