HunHír.info

2017. Földanya hava 25. nap, Szübál napja.

Amerikai kiképzők is oktatnak majd a csecsenföldi kommandós központban

2016. november 23. 11:29
Hunhír.info

Amerikai magánszakemberek is tartanak majd oktatást a csecsenföldi Gudermeszben létrehozandó nemzetközi, terrorellenes kommandósokat képző központban - közölte Ramzan Kadirov csecsenföldi vezető az Interfax orosz hírügynökség által szerdán nyilvánosságra hozott interjúban.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Kadirov elmondta, hogy az amerikai erőszakszervezetek tilalom alá esnek Csecsenföldön, ám biztonsági magáncégektől tucatnyi olyan amerikai állampolgár jelentkezett kiképzőnek a központba, aki Latin-Amerikában, Ázsiában és Afrikában tett szert "gazdag tapasztalatokra", titkos különleges műveletek végrehajtása közben. A csecsen vezető szerint Gudermeszben nemcsak Oroszországnak fognak kommandósokat kiképezni. A FÁK-államokon kívül eddig Argentína, Dánia, Belgium, Olaszország, Kanada, Norvégia, Omán, Dél-Afrika, Tanzánia, a Fülöp-szigetek és "sok más ország" mutatott érdeklődést a részvétel iránt.

Ramzan Kadirov 2015 februárjában jelentette be, hogy Gudermeszben központ jön létre "a világ különleges alakulatai elitjének" kiképzésére, és egy, az idei év során korábban bemutatott csecsenföldi orosz televíziós tudósítás szerint orosz kommandósokat már képeznek ki a helyszínen. A tervek szerint minden haderőnem és a titkosszolgálatok számára is készítenek fel ott sokoldalúan kiképzett harcosokat.

Az Interfax szerint a 400 hektárosra tervezett nemzetközi központ kiépítését 2018-ban fejezik be. Az intézménynek saját leszállópályája, ejtőernyős-kiképző részlege, 14 lőtere, több medencéje és egy, az utcai harc elsajátítására alkalmas "kisvárosa" is lesz. A kommandósok egyebek mellett elsajátíthatják majd a repülőből, vonatból vagy éppen iskolából való túszmentés módozatait. Kadirov elmondta, hogy a kezdeti szakaszban mintegy kétszáz kiképzőnek, "a világ legjobb szakértőinek" munkájára számít.

A nemzetközi elit kiképzőközpont létrehozását Kadirov azzal indokolta, hogy világszerte nagy az érdeklődés Csecsenföldnek és egész Oroszországnak a terrorelhárítás terén szerzett tapasztalatai iránt. Emlékeztetett, hogy a két csecsen háború idején 51 országból több ezer "kiválóan felkészített terrorista" érkezett a köztársaság területére, hogy ott hídfőállást építsen ki Oroszország belseje felé.

"A terroristákat meglehetősen rövid idő alatt megsemmisítették, akik megmaradtak, azok elmenekültek európai gazdáikhoz" - mondta.

Az interjúban Kadirov a jelenlegi csecsenföldi helyzetet "rendkívül stabilnak" nevezte, és kijelentette, hogy a "banditáknak" a köztársaságban nincs társadalmi bázisuk. Mint mondta, a helyi hatóságok a társadalmi szervezetekkel összefogva nagy hangsúlyt fektetnek a megelőző munkára, a terrorista és szélsőséges ideológia leküzdésére.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ész és Hit - Czakó GáborÉsz és Hit
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Őseink Fényvallása - Bíró LajosŐseink Fényvallása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 6 291 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Vér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok - Benkő LászlóVér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A teljes Holt-tengeri tekercsek - Michael O. WiseA teljes Holt-tengeri tekercsek
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat