HunHír.info

2017. Magvető hava 23. nap, Nemzeti ünnep, Gyöngy napja.

Mégsem legalizálják a kiskorúak elleni nemi erőszakot a muszlimok kedvéért

2016. november 22. 13:29
Hunhír.info

A török kormány visszavonja azt a közfelháborodást kiváltó törvénymódosító javaslatát, amely a bírálók szerint visszamenőlegesen legalizálná a muzulmán vallási esküvő keretében férjhez adott kiskorú lányok ellen elkövetett nemi erőszakot - jelentette be Binali Yildirim török miniszterelnök kedden Isztambulban egy informatikai rendezvényen.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

A javaslat, amelyről a tervek szerint kedden szavazott volna a parlament, a végtelenségig halasztotta volna azon szexuális visszaéléssel vádolt férfiak büntetésének végrehajtását, akik a családok beleegyezésével házasságra léptek áldozatukkal, így esetükben erőszakról nem lehetett beszélni.

A kormány egy pártközi bizottságnak nyújtja majd be a tervezetet felülvizsgálatra.

A polgári házasság 18 év alatt törvénytelen Törökországban, de a vallási házasság férfiak és kiskorú lányok között nem ritka, főként vidéken. Egy 2005-ös jogszabály legkevesebb 8 évnyi börtönnel rendelte büntetni a nemi erőszakot, a büntetést 2014-ben 16 évre súlyosbították.

A török vezetés azzal érvelt a múlt pénteki javaslat mellett, hogy visszamenőleg orvosolni kell azokat az igazságtalan eseteket, amikor a férj börtönbe került 18 év alatti felesége miatt.

Az ellenzők úgy látják, hogy a törvénymódosítás kegyelemben részesítené a nemi erőszakot elkövető férfiakat, és nem segíti a gyerekházasság vagy a kiskorúak szexuális zaklatása elleni erőfeszítéseket sem.

Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn este kijelentette: széles körű megegyezésre kell jutni az ügyben.

Yildirim felszólalásában nyomatékosította: az ellenzéki pártok is kidolgozhatják javaslataikat. "A probléma bizonyára megoldható, ha az egyes nézőpontok figyelembevételével minden részletet megtárgyalunk" - tette hozzá.

Ellenzéki csoportok, jogvédő szervezetek és állampolgárok is elítélték a javaslatot, nyilatkozatokat adtak ki, valamint országszerte több városban tiltakozásokat tartottak.

A kormány azt állítja, hogy elkötelezett a gyerekházasság megszüntetése mellett. Yildirim ugyanakkor hangsúlyozta: "Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a tényeket, amelyek 3800 családot és még több gyereket érintenek. A gyerekek fizetik meg szüleik hibáit".

Hunhír.info - MTI

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

 - Rákos Katalin
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Magyar nagyasszonyok
Magyar nagyasszonyok
Könyv - Bolti ár: 1 500 Ft
Internetes ár: 1 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat