HunHír.info

2017. Földanya hava 25. nap, Szübál napja.

Mindenfajta migrációt meg kell állítani, hallod, kormány!

2016. október 18. 19:38
Hunhír.info

Mivel tudható, hogy a migránsok legtöbbje illegálisan tartózkodik Európában, Magyarország kérte az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozóján elfogadandó nyilatkozatból a kötelező elosztási kvótákra utaló szövegrész törlését - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára kedden Luxembourgban

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Az államtitkár az uniós országok európai ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácskozását követően nyilatkozott erről.

Takács Szabolcs elmondta, hogy Magyarország nem tud egyetérteni olyan szöveg elfogadásával, amely azt mondaná ki, hogy az illegális migrációt le kell lassítani. Ezért a tanácskozáson azt a magyar álláspontot képviselte, hogy az illegális migrációt nem lassítani, hanem megállítani kell – hangsúlyozta az államtitkár.

Elmondta, Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy az állam- és kormányfők által pénteken elfogadásra váró szövegben még hangsúlyosabban jelenjen meg a schengeni és a dublini egyezményekben foglaltak minden tagállamra kötelező végrehajtása. Amennyiben a tagországok ennek eleget tesznek, az jelentős előrelépést hozó változást jelentene a migráció megfékezésében – vélekedett.

Hangsúlyozta azt is, hogy az uniós vezetőknek el kellene ismerniük azt, hogy a tagállamok egy része jelentős erőfeszítéseket tett a schengeni külső határok védelme érdekében, védelmet nyújtva egész Európa számára.

Az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a migrációs hullám megállítása érdekében a származási partnerországokkal kötött együttműködést ki kell terjeszteni a dél-ázsiai országokra is. A készülő szövegnek utalnia kell a Pakisztánnal és Bangladessel kötendő megállapodásokra is – jelentette ki.

mti


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Háborúk, olaj, radikalizmus - Marc FromagerHáborúk, olaj, radikalizmus
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Emlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Széll Kálmánné Vörösmarty IlonaEmlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat