HunHír.info

2017. Napisten hava 24. nap, Csörsz napja.

Moszkva „politikai és katonai lépéseket tesz", ha az IÁ-katonák Szíriába menekülnek

2016. október 18. 17:50
Hunhír.info

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, hogy Moszkva katonai lépéseket tesz abban az estben, ha az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadistái az ostrom alatt lévő iraki Moszulból Szíriába menekülnek. Lavrov megjegyezte, hogy nem tudja, milyen okból, de az Iszlám Állam kezén lévő, mintegy másfélmilliós észak-iraki Moszult nem vették teljesen körbe a város visszaszerzésére törekvő haderők

Magyar Menedék - Migránsokk

Hozzátette: “Remélem, csak azért, mert nem tudták, nem azért, mert nem akarták”. Kifejtette: emiatt van egy folyosó, és fennáll annak a veszélye, hogy ezen keresztül az Iszlám Állam dzsihadistái Moszulból Szíriába menekülnek. Amennyiben ez megtörténne, és az IÁ további csoportjai jelennek meg Szíriában, Moszkva politikai és katonai lépéseket fog tenni – szögezte le az orosz külügyminiszter.

“Természetesen figyelemmel követjük a műveleteket, mert mindannyian abban vagyunk érdekeltek, hogy vereséget mérjünk az úgynevezett Iszlám Államra” – fűzte hozzá.

A Moszul felszabadítására hétfőn indított hadművelettel kapcsolatban azt is mondta: nem lesz egyszerű, különös tekintettel arra, hogy az offenzívában részt vevők azon versengenek, ki vegye be a várost saját szárazföldi csapataival. Lavrov kiemelte azt a problémát, hogy egyelőre nem világos, részt vesznek-e a felszabadításban az iraki hadsereg síita egységei, és milyen szerepet játszanak a törökországi kurd szakadárok, valamint Törökország.

“Mint tudják, van ott egy török expedíciós hadtest, amely ellen az iraki vezetés élénken tiltakozik” – magyarázta. Felhívta a figyelmet arra is, hogy Irakban tartózkodik az Egyesült Államok különleges erőinek 5 ezer tagja, akiket Washington tanácsadókként tüntet fel. De 5 ezer tanácsadó persze nem kevés" – mondta.

A Moszul elleni hadműveletekben a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint mintegy 60 ezer ember vesz részt, akiket az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíció légiereje mellett az iraki kormányerők repülőgépei és tüzérsége támogat. Információk szerint az iraki szárazföldi műveletekben az iraki hadsereg katonái és az észak-iraki kurd területek fegyveresei, a pesmergák vesznek részt.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kedvet virágoztató magyar népmesék - Dömötör Sándor (szerkesztő)Kedvet virágoztató magyar népmesék
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A dzsihád és a Nyugat öngyilkossága - Pawel LisickiA dzsihád és a Nyugat öngyilkossága
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Emlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Széll Kálmánné Vörösmarty IlonaEmlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Illyés Gyula naplójegyzetek 1956-1957 - Illyés GyulaIllyés Gyula naplójegyzetek 1956-1957
Könyv - Bolti ár: 4 600 Ft
Internetes ár: 3 910 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat