HunHír.info

2017. Szelek hava 26. nap, Csobánka napja.

Moszkva „politikai és katonai lépéseket tesz", ha az IÁ-katonák Szíriába menekülnek

2016. október 18. 17:50
Hunhír.info

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, hogy Moszkva katonai lépéseket tesz abban az estben, ha az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadistái az ostrom alatt lévő iraki Moszulból Szíriába menekülnek. Lavrov megjegyezte, hogy nem tudja, milyen okból, de az Iszlám Állam kezén lévő, mintegy másfélmilliós észak-iraki Moszult nem vették teljesen körbe a város visszaszerzésére törekvő haderők

Hozzátette: “Remélem, csak azért, mert nem tudták, nem azért, mert nem akarták”. Kifejtette: emiatt van egy folyosó, és fennáll annak a veszélye, hogy ezen keresztül az Iszlám Állam dzsihadistái Moszulból Szíriába menekülnek. Amennyiben ez megtörténne, és az IÁ további csoportjai jelennek meg Szíriában, Moszkva politikai és katonai lépéseket fog tenni – szögezte le az orosz külügyminiszter.

“Természetesen figyelemmel követjük a műveleteket, mert mindannyian abban vagyunk érdekeltek, hogy vereséget mérjünk az úgynevezett Iszlám Államra” – fűzte hozzá.

A Moszul felszabadítására hétfőn indított hadművelettel kapcsolatban azt is mondta: nem lesz egyszerű, különös tekintettel arra, hogy az offenzívában részt vevők azon versengenek, ki vegye be a várost saját szárazföldi csapataival. Lavrov kiemelte azt a problémát, hogy egyelőre nem világos, részt vesznek-e a felszabadításban az iraki hadsereg síita egységei, és milyen szerepet játszanak a törökországi kurd szakadárok, valamint Törökország.

“Mint tudják, van ott egy török expedíciós hadtest, amely ellen az iraki vezetés élénken tiltakozik” – magyarázta. Felhívta a figyelmet arra is, hogy Irakban tartózkodik az Egyesült Államok különleges erőinek 5 ezer tagja, akiket Washington tanácsadókként tüntet fel. De 5 ezer tanácsadó persze nem kevés" – mondta.

A Moszul elleni hadműveletekben a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint mintegy 60 ezer ember vesz részt, akiket az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíció légiereje mellett az iraki kormányerők repülőgépei és tüzérsége támogat. Információk szerint az iraki szárazföldi műveletekben az iraki hadsereg katonái és az észak-iraki kurd területek fegyveresei, a pesmergák vesznek részt.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Vallomás a csodáról - Csinszka naplója - Boncza Berta (Csinszka)Vallomás a csodáról - Csinszka naplója
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Regnum Marianum - Bolberitz Pál Balás BélaRegnum Marianum
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A C vitamin varázslatos ereje - Thomas E. LevyA C vitamin varázslatos ereje
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Az Illuminátusok és az új világrend - Összeesküvés elméletek sorozatAz Illuminátusok és az új világrend
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A hunok hódításai és Attila birodalma - Edward GibbonA hunok hódításai és Attila birodalma
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat