HunHír.info

2017. Földanya hava 25. nap, Szübál napja.

Lámpagyár: újabb korrupciógyanús ügy Miskolcon

2016. október 18. 14:46
Hunhír.info

A Jobbik szerint dupla áron szerezhetett be a miskolci önkormányzat lámpaoszlopokat egy olyan cégtől, amelynek ügyvezetője Kriza Ákos polgármester erdélyi barátja, tulajdonosa pedig a KDNP miskolci frakcióvezetőjének szomszédja. A vállalkozás ráadásul az elmúlt években egy hazai adóparadicsomba volt bejegyezve.

Az erről tartott sajtótájékoztatón Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője elmondta, a Kriza Ákos vezette önkormányzat 2015-ben kötött szerződést 22 lámpaoszlop leszállítására és elhelyezésére az Aba-Szer Fémbútor Kft-vel összesen 30 millió forint értékben.

A Jobbik árajánlatot kért egy másik cégtől, eszerint a szóban forgó lámpaoszlopok ára körülbelül 5 millió forint, azok elhelyezési költsége pedig maximum 10 millió, vagyis az önkormányzat dupla árat fizethetett a kimondottan baráti cégnek, amely több szállal is kötődik a Fideszhez: ügyvezetője Kriza Ákos barátja, tulajdonosa pedig Molnár Péter KDNP-s frakcióvezető szomszédja.

A cég az elmúlt években több megrendelést is kapott a miskolci önkormányzattól annak ellenére, hogy a székhelye nem Miskolcra, hanem egy hazai adóparadicsomba, Abodra volt bejegyezve, ahol se iparűzési-, se építményadót nem kell fizetni.

A politikus választ vár Kriza Ákostól: tendencia-e Miskolcon, hogy a fideszes önkormányzat akár kétszeres árat is fizet a baráti cégeknek? Tendencia-e, hogy ezek a cégek Miskolc helyett hazai vagy külföldi adóparadicsomokba jegyeztetik be magukat? Milyen gazdasági haszna származik ebből Miskolcnak, és milyen a városvezetésnek?

Jakab Péter közölte: a Jobbik véget fog vetni annak a rendszernek, amelynek köszönhetően már idén is 7 milliárd forint a miskolci költségvetés hiánya. Mint mondta, a Jobbik forrást tékozló helyett forrást teremtő városgazdálkodást fog kialakítani a helyi vállalkozások támogatásával, azokat pedig, akik megkárosítják a közvagyont, felelősségre fogják vonni.

Jakab Péter
a Jobbik szóvivője

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Magyarország álomtörténete 1929-1941 - Rácz AndrásMagyarország álomtörténete 1929-1941
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Hamis zászlós hadműveletek - Összeesküvés elméletek sorozatHamis zászlós hadműveletek
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 079 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tesla és az eltitkolt találmányok - Összeesküvés elméletek sorozatTesla és az eltitkolt találmányok
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat