HunHír.info

2017. Szelek hava 25. nap, Keán napja.

Lámpagyár: újabb korrupciógyanús ügy Miskolcon

2016. október 18. 14:46
Hunhír.info

A Jobbik szerint dupla áron szerezhetett be a miskolci önkormányzat lámpaoszlopokat egy olyan cégtől, amelynek ügyvezetője Kriza Ákos polgármester erdélyi barátja, tulajdonosa pedig a KDNP miskolci frakcióvezetőjének szomszédja. A vállalkozás ráadásul az elmúlt években egy hazai adóparadicsomba volt bejegyezve.

Magyar Menedék - Soros

Az erről tartott sajtótájékoztatón Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője elmondta, a Kriza Ákos vezette önkormányzat 2015-ben kötött szerződést 22 lámpaoszlop leszállítására és elhelyezésére az Aba-Szer Fémbútor Kft-vel összesen 30 millió forint értékben.

A Jobbik árajánlatot kért egy másik cégtől, eszerint a szóban forgó lámpaoszlopok ára körülbelül 5 millió forint, azok elhelyezési költsége pedig maximum 10 millió, vagyis az önkormányzat dupla árat fizethetett a kimondottan baráti cégnek, amely több szállal is kötődik a Fideszhez: ügyvezetője Kriza Ákos barátja, tulajdonosa pedig Molnár Péter KDNP-s frakcióvezető szomszédja.

A cég az elmúlt években több megrendelést is kapott a miskolci önkormányzattól annak ellenére, hogy a székhelye nem Miskolcra, hanem egy hazai adóparadicsomba, Abodra volt bejegyezve, ahol se iparűzési-, se építményadót nem kell fizetni.

A politikus választ vár Kriza Ákostól: tendencia-e Miskolcon, hogy a fideszes önkormányzat akár kétszeres árat is fizet a baráti cégeknek? Tendencia-e, hogy ezek a cégek Miskolc helyett hazai vagy külföldi adóparadicsomokba jegyeztetik be magukat? Milyen gazdasági haszna származik ebből Miskolcnak, és milyen a városvezetésnek?

Jakab Péter közölte: a Jobbik véget fog vetni annak a rendszernek, amelynek köszönhetően már idén is 7 milliárd forint a miskolci költségvetés hiánya. Mint mondta, a Jobbik forrást tékozló helyett forrást teremtő városgazdálkodást fog kialakítani a helyi vállalkozások támogatásával, azokat pedig, akik megkárosítják a közvagyont, felelősségre fogják vonni.

Jakab Péter
a Jobbik szóvivője

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Auschwitz parancsnoka voltam - Martin BroszatAuschwitz parancsnoka voltam
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Sumír örökségünk - A Bobula Ida hagyaték - Dr. Bobula IdaA Sumír örökségünk - A Bobula Ida hagyaték
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
George Soros - Andreas Von RétyiGeorge Soros
Könyv - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 3 420 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A teljes Holt-tengeri tekercsek - Michael O. WiseA teljes Holt-tengeri tekercsek
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A Kossuth tér visszatér - Dr. Bene Gábor Gonda László Molnár Tamás Tóth ImreA Kossuth tér visszatér
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat