HunHír.info

2017. Szelek hava 25. nap, Keán napja.

A KOLLEKTÍV LIERÁLIS AGYMOSÁS HATÁSA: Az amerikai fiatalok aggasztóan magas hányada kedveli a kommunizmust

2016. október 18. 07:37
Hunhír.info

kommun_aldozatai.jpgA fiatal amerikaiak jelentős része szavazna egy „szocialista”, sőt akár egy „kommunista” jelöltre is, ha lenne rá lehetőség – derül ki a washingtoni Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány, a VOC kutatásából. A felmérés szerint a Lenin munkásságát ismerők negyede kedveli a szovjet diktátort, a túlnyomó többség szerint Hitler több ember haláláért felelős, mint Sztálin, és Marx szimpatikusabb nekik, mint a Biblia.

Magyar Menedék - Soros

A 16-20 év közötti amerikai fiatalok 45 százaléka szavazna „szocialista” és 21 százaléka „kommunista” jelöltre a Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány (VOC, Victims of Communism Memorial Foundation) felmérése szerint. A kommunizmusról alkotott felfogást először kutatták ilyen módon az Egyesült Államokban, az alapítvány évente szeretné megismételni a felmérést, ami a YouGov közvélemény-kutató vezetésével készült.

Az alapítvány kutatásából az derül ki, hogy az ezredforduló körül születettek azt hiszik, George W. Bush több ember haláláért felelős, mint Sztálin, és a túlnyomó többségük nincs tisztában a kommunizmus áldozatainak számával. Valamint előnyben részesítik Marx Károlyt a Bibliával szemben.

A jelentésből az is kiderül, hogy az amerikaiak majdnem 70 és a Z-generáció majdnem 60 százaléka úgy tudja, hogy Hitler több embert ölt meg, mint Sztálin; 75 százalék alábecsüli a kommunista rezsimek által megölt emberek számát, amit eléri a százmilliót; és akik ismerik Lenint, azok közül 25 százalék szimpatizál vele.

Marion Smith, az alapítvány ügyvezető igazgatójának elmondása szerint a VOC megalapítása óta figyeli a hidegháború után született generációknak a kollektivista rendszerekkel és sötét történelmükkel kapcsolatos, igen hiányos tudását. Hozzátette: „sajnos ez a jelentés, amit évente ki szeretnénk adni, alátámasztja ezt az aggasztó benyomást.”

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ön-Tér-Kép I-II - Jelenczki IstvánÖn-Tér-Kép I-II
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Virágnévszótár - Rácz JánosVirágnévszótár
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
George Soros - Andreas Von RétyiGeorge Soros
Könyv - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 3 420 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Szabó Dezső füveskönyve - Tollam eke és kard volt - Szabó DezsőSzabó Dezső füveskönyve - Tollam eke és kard volt
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Barnabás evangéliuma - Arany  LászlóBarnabás evangéliuma
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat