HunHír.info

2017. Napisten hava 27. nap, Ünoke napja.

Érdi gyújtogatás: kártalanítást azoknak, akiket az állam nem tud megvédeni!

2016. október 17. 17:37
Hunhír.info

...Az érdi házfoglalás nem egyedüli eset, hanem egy általános jelenség állatorvosi lova, az országban számtalan hasonló történetről tudni. Nézetem szerint eleve nem feltétlenül életszerűen, logikusan, normálisan gondolkodik az, aki az eredeti lakók nyilvánvaló akarata ellenére egy mások által lakott ingatlanba beköltözik...

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

A médiában nyilvánosságot kapott a történetet, miszerint Érden és Törökbálinton cigány családok költöztek be mások által lakott ingatlanokba. Engem is megkereste az egyik károsult, a kétgyermekes, elvált asszony házának alsó szintjére egy népes család költözött be. A házfoglalók mindenféle papírokat lobogtattak, miszerint az ingatlan felét megvásárolták, lakcímkártyákkal is rendelkeztek, melyeket azonban az okmányiroda utólag érvénytelenített. Az eset miatt levelet írtam Pintér Sándor belügyminiszternek, azt vélelmezem, hogy a hétvégén ennek hatására válthatták le az érdi rendőrkapitányt. Vasárnap este Molotov-koktélos gyújtogatás történt az érdi ingatlan területén, a rendőrség emberölési kísérlet miatt nyomoz.

Az érdi házfoglalás nem egyedüli eset, hanem egy általános jelenség állatorvosi lova, az országban számtalan hasonló történetről tudni. Nézetem szerint eleve nem feltétlenül életszerűen, logikusan, normálisan gondolkodik az, aki az eredeti lakók nyilvánvaló akarata ellenére egy mások által lakott ingatlanba beköltözik.

Éppen ezért van szükség olyan törvényjavaslatra, amely alapján kártalanítani lehetne azokat, akiket az államapparátus nem tud megvédelmezni, mert az állami szervek képtelenek tisztességesen teljesíteni a feladataikat. Hiszen a károsultaknak az elhúzódó bírósági procedúrák alatt például albérletben kell élniük, az ingatlanjaikat lelakják, az ez idő alatt kiállított közüzemi számlák rendezése sem átlátható, és felvetődik az ügyben eljáró hatóságok és a jogászok felelőssége is.

A problémát megoldó komplex törvényjavaslat-csomag előkészítése során Staudt Gábor képviselőtársammal egyeztetek majd, és meglátogatom az elhíresült érdi házat is. Beszélni kívánok a jogos tulajdonossal és a házfoglalókkal is, az egyeztetések eredményeiről pedig beszámolok majd a sajtónak.

Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Háttérképek háttérképe - Bayer Zsolt Bogár László Boros ImreHáttérképek háttérképe
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Jó vadászatot! - Ilosvay FerencJó vadászatot!
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 295 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Magyarország a kereszt árnyékában - Marton VeronikaMagyarország a kereszt árnyékában
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az elveszejtett turáni örökség - Dr. Rimanóczy LászlóAz elveszejtett turáni örökség
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A C vitamin varázslatos ereje - Thomas E. LevyA C vitamin varázslatos ereje
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat