HunHír.info

2017. Szelek hava 30. nap, Buda napja.

Érdi gyújtogatás: kártalanítást azoknak, akiket az állam nem tud megvédeni!

2016. október 17. 17:37
Hunhír.info

...Az érdi házfoglalás nem egyedüli eset, hanem egy általános jelenség állatorvosi lova, az országban számtalan hasonló történetről tudni. Nézetem szerint eleve nem feltétlenül életszerűen, logikusan, normálisan gondolkodik az, aki az eredeti lakók nyilvánvaló akarata ellenére egy mások által lakott ingatlanba beköltözik...

Magyar Menedék - Soros

A médiában nyilvánosságot kapott a történetet, miszerint Érden és Törökbálinton cigány családok költöztek be mások által lakott ingatlanokba. Engem is megkereste az egyik károsult, a kétgyermekes, elvált asszony házának alsó szintjére egy népes család költözött be. A házfoglalók mindenféle papírokat lobogtattak, miszerint az ingatlan felét megvásárolták, lakcímkártyákkal is rendelkeztek, melyeket azonban az okmányiroda utólag érvénytelenített. Az eset miatt levelet írtam Pintér Sándor belügyminiszternek, azt vélelmezem, hogy a hétvégén ennek hatására válthatták le az érdi rendőrkapitányt. Vasárnap este Molotov-koktélos gyújtogatás történt az érdi ingatlan területén, a rendőrség emberölési kísérlet miatt nyomoz.

Az érdi házfoglalás nem egyedüli eset, hanem egy általános jelenség állatorvosi lova, az országban számtalan hasonló történetről tudni. Nézetem szerint eleve nem feltétlenül életszerűen, logikusan, normálisan gondolkodik az, aki az eredeti lakók nyilvánvaló akarata ellenére egy mások által lakott ingatlanba beköltözik.

Éppen ezért van szükség olyan törvényjavaslatra, amely alapján kártalanítani lehetne azokat, akiket az államapparátus nem tud megvédelmezni, mert az állami szervek képtelenek tisztességesen teljesíteni a feladataikat. Hiszen a károsultaknak az elhúzódó bírósági procedúrák alatt például albérletben kell élniük, az ingatlanjaikat lelakják, az ez idő alatt kiállított közüzemi számlák rendezése sem átlátható, és felvetődik az ügyben eljáró hatóságok és a jogászok felelőssége is.

A problémát megoldó komplex törvényjavaslat-csomag előkészítése során Staudt Gábor képviselőtársammal egyeztetek majd, és meglátogatom az elhíresült érdi házat is. Beszélni kívánok a jogos tulajdonossal és a házfoglalókkal is, az egyeztetések eredményeiről pedig beszámolok majd a sajtónak.

Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Emlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Széll Kálmánné Vörösmarty IlonaEmlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hunok hódításai és Attila birodalma - Edward GibbonA hunok hódításai és Attila birodalma
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Globális agymosás - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális agymosás
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
1956 és a megtorlás fekete könyve - Jobbágyi Gábor1956 és a megtorlás fekete könyve
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Regnum Marianum - Bolberitz Pál Balás BélaRegnum Marianum
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat