HunHír.info

2017. Napisten hava 25. nap, Koppánd napja.

Az érdi lakásfoglalás háttere: Molotovval akart valaki rendet teremteni

2016. október 17. 10:22
Hunhír.info

molotov-koktel.jpgÚjabb fordulat az érdi családi ház ügyében, amiről az ALFAHÍR számolt be elsőként. A Rostás család és a tulajdonos közti vita eddig verbális és jogi úton maradt, ám most vasárnap hajnalban ismeretlen tettesek gyúlékony anyagot dobtak a házra, a telken parkoló autójuk pedig kiégett.

Magyar Menedék - Migránsokk

A Police.hu tájékoztatása szerint ismeretlen tettes dobott gyúlékony anyagot egy érdi családi házba. A rendőrség közleményéből kiderül, hogy a házban a bűncselekmény elkövetésének időpontjában több személy tartózkodott, közülük nem sérült meg senki. Az ingatlan előtt parkoló személyautó viszont eddig ismeretlen körülmények között kiégett.

Portálunkhoz a cigány család egyik tagja eljuttatott egy videófelvételt, amin jól látható a kiégett autó oltása és a rendőrségi helyszínelés.

Mint megírtuk, augusztus végén foglalták el Rostásék az Érd kertvárosi található házat, egy csereszerződésre hivatkozva, amit a ház egyik tulajdonosával, az elvált házaspár férfitagjával kötöttek. A házfoglalást követően a férfi volt felesége többször is kihívta a rendőröket, állítása szerint többször megfenyegették, zaklatták, végül menekülnie kellett saját ingatlanából.

A jogi helyzet bonyolult: a cigány család ügyvédje szerint a nőt nem illette meg elővásárlási jog, így Rostásék jogosan szereztek tulajdont az ingatlanban. Az általunk megkérdezett jogi szakértők szerint azonban ez nem így van, ráadásul a válást követően vagyonmegosztás sem történt, a családjogi törvény pedig egyértelműen az asszony álláspontját igazolja.

Miután az N1TV megszólaltatta a volt férjet, a Budapesten taxisofőrként dolgozó férfi a Facebookon is ismertette álláspontját, amelyből idézünk egy részletet:

"Az ujj tulajdonos becsülettel rendezte a kötelezettségét, adott cserébe egy ingatlanrész és érték különbözet ként 5.250.000 ft. Na itt van az a két millió amannyival kevesebbel meg elégedtem volna. Hát nem volt jó!!! Mind ezek mellet az a szomorú önök csak az egyik fél elmondása alapján szolnak hozzá. Ha tudnák kivel éltem egyűt el csodálkoznának, hisz amikor tüdőgyulladással 40 fokos lázzal feküdtem vért köhögtem (éjjel taxi nappal építkezés) senki nem kérdezte meg,kérsz egy pohár vizet?????? Az viszont el hangzott dögölj meg Úgy döntöttem bár a birokságra tartozna nyilatkozni fogok a médiának"
Azt nem tudjuk, kinek állhatott érdekében a vasárnap hajnali gyújtogatás, mindenesetre a rendőrség munkatársai a helyszíni szemlét megkezdték, az eset körülményeit pedig szakértők bevonásával vizsgálják.

Mint ismert, a lakásfoglásról szóló hírek nyilvánosságra kerülését követően a Pest megyei rendőrkapitány javaslatára váratlanul - és indoklás nélkül - leváltották az érdi rendőrség vezetőjét.

A hírek felkeltették az országos politika érdeklődését is, Sneider Tamás, az országgyűlés jobbikos alelnöke levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek és a megyei rendőrkapitánynak, amiben kérte az eset kivizsgálását és a törvényes rend helyreállítását.

alfahír.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Lovasíjász DIGIPACK - DVD és CD - Kassai Lajos, Kaszás GézaA Lovasíjász DIGIPACK - DVD és CD
DVD - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel
A Fázis - Michael RadugaA Fázis
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tesla és az eltitkolt találmányok - Összeesküvés elméletek sorozatTesla és az eltitkolt találmányok
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Szent László - Kard és glória - Benkő LászlóSzent László - Kard és glória
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat