HunHír.info

2017. Napisten hava 23. nap, Hajna napja.

Majdnem 10 ezer betolakodó hagyta el Ausztriát

2016. október 16. 17:04
Hunhír.info

Egy új törvény lehetővé teszi, hogy az osztrák kormány „szükségállapotot" hirdessen ki a migráns-válság miatt és a legtöbb menedék-kérőt közvetlenül a határon visszautasítsa.

Magyar Menedék - Migránsokk

Az európai menekült-válság határozottabb kezelése jegyében az osztrák kormány 37,500 főben korlátozta azoknak a menekülteknek a számát, akiket Ausztria ebben az évben hajlandó befogadni. A legutóbbi adatok szerint szeptember végéig a meghatározott keret 75 százaléka került betöltésre. Eddig 34,675 menedék-kérelem érkezett.

Az Ausztriából távozó menekültek közül legtöbben önként távoztak (4,515 fő). További 3,311 személyt kiutasítottak. A kiutasítottak fele az EU úgynevezett Dublini Egyezménye alapján távozott, amely szerint a menekült-kérelmek feldolgozásáért az az EU-tagállam a felelős, amelynek területére a migráns először megérkezett.

Wolfgang Sobotka belügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy azok a nagy vitát kiváltott szükséghelyzeti intézkedések, amelyeket a 37,500 fős keret túllépése esetére készítettek elő, idén csak néhány napig lesznek hatályban, ha egyáltalán sor kerül a bevezetésükre. Az új törvény lehetővé teszi, hogy a kormány „szükségállapotot” hirdessen ki a migráns-válság miatt és a legtöbb menedék-kérőt közvetlenül a határon visszautasítsa, még azokat is, akik háború sújtotta országokból, például Szíriából érkeztek.

Ausztria, egy 8,5 millió lakosú, kis ország tavaly több százezer, az Európai Unióba érkező migráns és menekült fő útvonalává vált. A 2015-ös évben mintegy 90 ezer ember kért menedékjogot az országban.

figyelő

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nyelvédesanyánk - Czakó GáborNyelvédesanyánk
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Matyó motívumok kifestőkönyve - Horváth ÁgnesMatyó motívumok kifestőkönyve
Könyv - Bolti ár: 1 490 Ft
Internetes ár: 1 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Ész és Hit - Czakó GáborÉsz és Hit
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egészen szép vagy Csíksomlyói Szűz Anyánk!
Egészen szép vagy Csíksomlyói Szűz Anyánk!
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Boszniai Piramisok és a világ elveszett piramisainak vizsgálata - Dr. Sam Osmanagich Ph.DA Boszniai Piramisok és a világ elveszett piramisainak vizsgálata
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat