HunHír.info

2017. Szelek hava 25. nap, Keán napja.

Újabb puccs Líbiában - Kadhafi után teljes zűrzavar van

2016. október 15. 15:43
Hunhír.info

kadhafi_resize.jpgMilicisták elfoglalták Tripoliban a líbiai egységkormány székhelyét, hogy az előző, iszlamista beállítottságú kormányt helyezzék vissza a hatalomba. A fegyveresek pénteken rohamozták meg a Tripoli belvárosában levő Rixos Hotelt, ahol az ENSZ által támogatott egységkormány elnöki tanácsa működik

Átvették továbbá az ellenőrzést egy helyi tv-csatorna felett. is. A vérontás nélküli akció vezetője Halifa al-Hilli volt miniszterelnök, akinek – nemzetközileg soha el nem ismert kormánya – március végén mondott le és adta át a hatalmat az egységkormánynak.

Hilli a Rixos Hotelből nyilatkozatot olvasott fel, amelyben közölte: az egységkormány valamennyi tagja “fel van függesztve tisztségéből”, egyúttal felszólította korábbi minisztereit, hogy álljanak ismét munkába. Válaszul a puccskísérletre az egységkormány elnökségi tanácsa közölte: elrendelték azoknak a politikusoknak a letartóztatását, akik – minden jogi alap nélkül – párhuzamos intézményeket próbálnak létrehozni. Fájez esz-Szarrádzs miniszterelnök tartózkodási helye egyelőre nem ismert, egyes hírek szerint jelenleg a szomszédos Tunéziában van.

Moammer Kadhafi hatalmának 2011-es megdöntése után Líbia teljes káoszba süllyedt, és a keletkezett hatalmi űrt egymással rivalizáló milíciák töltötték be. A zavaros helyzetet kihasználva az Iszlám Állam is területeket szerzett az országban, legfőbb líbiai erődítményükből, Szirtből máig nem sikerült teljesen kiűzni őket. Szarrádzs egységkormánya egy ENSZ által tető alá hozott békemegállapodás alapján került hatalomra.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Szent Korona - Varga TiborA Szent Korona
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A jó és a rossz között - Papp MiklósA jó és a rossz között
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Magyar Nemzeti Zene Emlékkönyve - CD melléklettel - Szendrey Marót ErvinA Magyar Nemzeti Zene Emlékkönyve - CD melléklettel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Isten Nekünk háttal 1914-1918 - Vetési Tamás CsabaIsten Nekünk háttal 1914-1918
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A C vitamin varázslatos ereje - Thomas E. LevyA C vitamin varázslatos ereje
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat