HunHír.info

2017. Földanya hava 19. nap, Ovola napja.

Izrael otthagyja az UNESCO-t

2016. október 14. 13:17
Hunhír.info

Megszünteti az együttműködést az UNESCO-val Izrael, miután a szervezet Világörökség bizottsága csütörtökön megszavazott egy palesztin javaslatot, ami Jeruzsálemet kizárólag a muszlimok szent helyeként mutatja be, egy szót sem ejtve annak zsidó történelmi kapcsolatáról.

Magyar Menedék - Migránsokk

Teljesen megszünteti az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetével, az UNESCO-val való együttműködést Izrael, miután a szervezet Világörökség bizottsága szerdán megszavazott egy a palesztinok által beterjesztett javaslatot. A végszavazás csak jövő héten lesz, de a zsidó állam oktatási minisztere, Naftali Bennett pénteken levélben jelezte Irina Bokovának, az UNESCO igazgatójának, hogy Izrael minden, az UNSECO-val korábban folytatott szakmai együttműködést beszüntet. A miniszter ezentúl megvádolta a szervezetet, hogy az teljesen figyelmen kívül hagyta a város több ezer éves zsidó múltját és ezzel csak az iszlamista terrornak teremt hivatkozási alapot.

A határozati javaslat, amit a Világörökség bizottság elfogadott, végig kizárólag megszálló hatalomként definiálja Izraelt, és "Kelet-Jeruzsálem palesztin kulturális örökségének" megvédését tűzi ki célul. A Templom-hegyet kizárólag az al-Aksza mecset komplexumaként írja le, annak zsidó vonatkozásairól nem ejt szót, ahogy a város keresztény értékeiről sem.

A javaslatot 24 igen szavazattal fogadták el 6 nem és 27 tartózkodás ellenében, két állam pedig nem vett részt a szavazáson. Az AFP tudósítása szerint jövő hét kedden kerülhet sor a határozati javaslatról szóló végszavazásra az UNESCO közgyűlésében, de a közgyűlés ritkán tér el a bizottságok döntéseitől.

Izrael 1967-ben foglalta el Kelet-Jeruzsálemet és a Nyugati Partot, másnéven Ciszjordániát. Ennek jogszerűségét a nemzetközi közösség a mai napig nem ismeri el, ezért bár Izraelnek hivatalosan Jeruzsálem a fővárosa, az összes külföldi nagykövetség Tel Avivban székel.

Az UNESCO eddig nem reagált az izraeli lépésre.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Abszurditások világa - Bogár LászlóAbszurditások világa
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Jó vadászatot! - Ilosvay FerencJó vadászatot!
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 295 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat