HunHír.info

2017. Napisten hava 28. nap, Gorda napja.

Izrael otthagyja az UNESCO-t

2016. október 14. 13:17
Hunhír.info

Megszünteti az együttműködést az UNESCO-val Izrael, miután a szervezet Világörökség bizottsága csütörtökön megszavazott egy palesztin javaslatot, ami Jeruzsálemet kizárólag a muszlimok szent helyeként mutatja be, egy szót sem ejtve annak zsidó történelmi kapcsolatáról.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Teljesen megszünteti az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetével, az UNESCO-val való együttműködést Izrael, miután a szervezet Világörökség bizottsága szerdán megszavazott egy a palesztinok által beterjesztett javaslatot. A végszavazás csak jövő héten lesz, de a zsidó állam oktatási minisztere, Naftali Bennett pénteken levélben jelezte Irina Bokovának, az UNESCO igazgatójának, hogy Izrael minden, az UNSECO-val korábban folytatott szakmai együttműködést beszüntet. A miniszter ezentúl megvádolta a szervezetet, hogy az teljesen figyelmen kívül hagyta a város több ezer éves zsidó múltját és ezzel csak az iszlamista terrornak teremt hivatkozási alapot.

A határozati javaslat, amit a Világörökség bizottság elfogadott, végig kizárólag megszálló hatalomként definiálja Izraelt, és "Kelet-Jeruzsálem palesztin kulturális örökségének" megvédését tűzi ki célul. A Templom-hegyet kizárólag az al-Aksza mecset komplexumaként írja le, annak zsidó vonatkozásairól nem ejt szót, ahogy a város keresztény értékeiről sem.

A javaslatot 24 igen szavazattal fogadták el 6 nem és 27 tartózkodás ellenében, két állam pedig nem vett részt a szavazáson. Az AFP tudósítása szerint jövő hét kedden kerülhet sor a határozati javaslatról szóló végszavazásra az UNESCO közgyűlésében, de a közgyűlés ritkán tér el a bizottságok döntéseitől.

Izrael 1967-ben foglalta el Kelet-Jeruzsálemet és a Nyugati Partot, másnéven Ciszjordániát. Ennek jogszerűségét a nemzetközi közösség a mai napig nem ismeri el, ezért bár Izraelnek hivatalosan Jeruzsálem a fővárosa, az összes külföldi nagykövetség Tel Avivban székel.

Az UNESCO eddig nem reagált az izraeli lépésre.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A gondolatgyárak - F. William EngdahlA gondolatgyárak
Könyv - Bolti ár: 3 790 Ft
Internetes ár: 3 032 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Illuminátusok és az új világrend - Összeesküvés elméletek sorozatAz Illuminátusok és az új világrend
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Fekete Madonna titka - Gönczi TamásA Fekete Madonna titka
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Isten Nekünk háttal 1914-1918 - Vetési Tamás CsabaIsten Nekünk háttal 1914-1918
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat