HunHír.info

2017. Földanya hava 23. nap, Pöszke napja.

A Fidesz-kormány veszélybe sodorta az embereket a kéményellenőrzések ritkításával

2016. október 13. 18:08
Hunhír.info

Budapesten közel kétszázezer gáztüzelésű kémény kötelező ellenőrzése marad el. A felelősség a kormányé, hiszen a szakmai szervezetek ellenzésével szemben rossz jogszabályi módosítást fogadtattak el.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

A Fővárosi Közgyűlésben feltettük a kérdést: „Ha az elmaradó ellenőrzésekből probléma adódik, ne adj’ Isten szén-monoxid-mérgezést szenvednek emberek, akkor azért kik lesznek a felelősök?” Az ülésen a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. ügyvezető igazgatója azt válaszolta, a Főváros és a szakmai szervezetek is a kormány politikájával ellentétes álláspontot képviseltek.

A Fidesz-kormány törvénymódosítása miatt jelenleg a lakosság egy részének nincs kéményellenőrzése, a másik részének pedig ingyenesen leellenőrzik a kéményét, de ha ott bármilyen hibát találnak, akkor magára hagyják az embereket ezzel a problémával.

Az októberi katasztrófavédelmi jelentés szerint az idei évben eddig tíz halálos áldozatot követelt a szén-monoxid-mérgezés, bár sajtóhírek szerint ez a szám jelenleg már tizennégy, holott az idei fűtésszezon pedig még el sem kezdődött. Összehasonlításképp: tavaly egész évben kilencen haltak meg.

A Jobbik már a törvénymódosítás tárgyalásánál is jelezte, a kéményellenőrzések ritkítása súlyos katasztrófát okozhat. Meggyőződésünk, hogy a katasztrófavédelem nincs felkészülve ennek a feladatnak az ellátására, nincs megfelelő emberanyaga, nincs megfelelő eszköze rá, ezért törvénymódosító javaslatot nyújtottunk be Az Otthon Melege Program tüzelőberendezések korszerűsítése érdekében történő megnyitásának szükségességéről címmel.

A Jobbik szerint szükséges lenne támogatni a kémények felújításával, kibélelésével vagy éppen korszerűsítésével kapcsolatos munkálatokat, a korábbi nyílt égésterű tüzelőberendezések kötelező, illetve az azzal kapcsolatos berendezések cseréjét, korszerűsítését, továbbá olyan jó minőségű, laboratóriumi körülmények közt bevizsgált és a kéményseprők által is javasolt szén-monoxid-riasztó készülékek megvásárlását és beüzemelését, amelyek megfelelnek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, illetve a Tűzvédelmi Hatóság előírásainak. A fenti költségek háztartásonként akár 1-2 millió forintra is rúghatnak, amelyeket egy átlagos keresetű háztartásban képtelenek a családok kigazdálkodni.

Szilágyi György országgyűlési képviselő és Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Háborúk, olaj, radikalizmus - Marc FromagerHáborúk, olaj, radikalizmus
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Matyó motívumok kifestőkönyve - Horváth ÁgnesMatyó motívumok kifestőkönyve
Könyv - Bolti ár: 1 490 Ft
Internetes ár: 1 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Nyelvédesanyánk - Czakó GáborNyelvédesanyánk
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat