HunHír.info

2017. Szelek hava 28. nap, Bulcsú napja.

Házkutatás volt a csíkmadarasi polgármesteri hivatalban

2016. október 12. 20:55
Hunhír.info

Ennek keretében szerdán a gazdasági rendőrség és a csíkszeredai ügyészség, a készenléti rendőrség kíséretében házkutatást tartott a községházán.

Feljelentés következtében vizsgálódik a csíkszeredai ügyészség a Gos-Mad Kft. önkormányzati cégnél és a polgármesteri hivatalnál. Ennek keretében szerdán a gazdasági rendőrség és a csíkszeredai ügyészség, a készenléti rendőrség kíséretében házkutatást tartott a községházán. Ez idő alatt az alkalmazottakon kívül senkit nem engedtek be a polgármesteri hivatal épületébe. A vizsgálat tárgya a csíkmadarasi ravatalozó 2009-ben lezajlott építése, ugyanakkor a Gos-Mad Kft., illetve a községháza üzleti kapcsolata három helyi vállalkozással.

A ravatalozó építése egyébként még 2009-ben pénzügyi vizsgálat tárgya volt, a hatóságok akkor mindent rendben találtak. Ezúttal feljelentés következtében indult ügyészségi vizsgálat a jelzett témákban. Az eljáró hatóság néhány napja egy sor iratot igényelt a Gos-Mad Kft.-től, ezek nagy részét a cég vezetősége be is szolgáltatta a nyomozó hatóságnak. Az említett, 2009-es pénzügyi vizsgálat során azonban az archívumban összekeveredtek az akták, így a jelenlegi vezetőségnek nehézségei támadtak a kért dokumentumok egy részének a beazonosításában.

A mai házkutatás tárgya ezen iratok felkutatása volt, illetve a három helyi vállalkozással kötött szerződéseket és kifizetéseket igazoló dokumentumok begyűjtése.

„2008-tól kezdődően nem volt olyan év, hogy átfogóbb pénzügyi ellenőrzés ne lett volna a községházán, illetve, hogy különböző feljelentések nyomán ne vizsgálódott volna az ügyészség. Vitális problémáink nem lehetnek, hiszen mindig odafigyeltünk, hogy törvényeket betartva végezzük a munkákat. Ezzel együtt kisebb formai hibák természetesen előfordulhatnak. Így dolgozunk manapság, az állandó feljelentések pedig nem a Kárpátokon túlról, hanem közvetlen környezetünkből származnak” – fogalmazott a mai eseményekkel kapcsolatban Bíró László polgármester. A községvezető hozzátette, az önkormányzati cég jelenlegi vezetősége nem érintett az ügyben. A további fejleményekről természetesen részletesen tájékoztatjuk a közvéleményt.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Great Again - Újra naggyá tesszük Amerikát - Donald J. TrumpGreat Again - Újra naggyá tesszük Amerikát
Könyv - Bolti ár: 3 290 Ft
Internetes ár: 2 961 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A jövő elkezdődött - Bogár LászlóA jövő elkezdődött
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Fekete Madonna titka - Gönczi TamásA Fekete Madonna titka
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Jó vadászatot! - Ilosvay FerencJó vadászatot!
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 295 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyar Jézus és eltitkolt tanításai - Bíró LajosA magyar Jézus és eltitkolt tanításai
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat