HunHír.info

2017. Magvető hava 17. nap, Balajtár napja.

Jobbik - a kormány szégyene, hogy nem történik semmi a 3-as metróvonal felújításával

2016. október 12. 16:04
Hunhír.info

A kormány szégyenének tartja a Jobbik, hogy nem történik semmi a 3-as metróvonal felújításával. A kabinet folyamatosan hátráltatja a beruházás megkezdését - mondta Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője szerdán budapesti sajtótájékoztatóján.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Közölte, a Magyar Nemzet városházi forrásokra hivatkozva arról írt, hogy 3-as metró felújításának tervezett, mintegy 140 milliárd forintos költségét 70 milliárdra próbálja leszorítani a főváros vezetése. Ennek oka, hogy a kormány továbbra sem biztosítja a 3-as metró felújításának pénzügyi feltételeit - tette hozzá Tokody Marcell, jelezve, a költségcsökkentéssel elmaradna az állomások felújítása, és csupán az élet- és balesetveszélyes állapot elhárításáról lenne szó.

Kritikus a 3-as metró állapota, mégsem történik semmi. Ez elsősorban a kormány szégyene, hiszen azt látjuk, hogy a kormány nemhogy segítené a felújítást, hanem folyamatosan hátráltatja - értékelt az ellenzéki politikus megjegyezve, hogy a kormány már a metrópótló buszok beszerzése kapcsán fél éves késedelmet okozott.

Közölte, a kormányzati halogatás miatt a Jobbik az elmúlt hetekben aláírásokat gyűjtött a 3-as metró mielőbbi felújításáért. Több mint 10 ezren írták alá az íveket és ők azt követelik, hogy legyen végre "szellemvasút és retró metró helyett" egy normális 3-as metrója Budapestnek - mondta Tokody Marcell.

A Magyar Nemzet szerdai cikkében azt írta: belső városházi forrásokból megtudták, hogy elmaradhat a 3-as metró valamennyi megállójának a felújítása, Tarlós István főpolgármester pedig javaslatot készít a beruházás eredetileg 140 milliár­dos költségének megfelezésére.

"Az ügy hátterében az áll, hogy elszálltak azok a költségek, amelyekre még idén júliustól várt ajánlatokat a BKV, s információink szerint a legkedvezőbb pályázatok is több tíz százalékkal haladják meg az eredeti becsléseket" - írták.

A cikk szerint a főpolgármester lépéséhez a legfőbb lökést az adta, hogy a napokban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hivatalos levélben ér­­­tesítette a fővárost arról, egy fillérrel sem fizet többet a magyar állam, ha a 3-as metró teljes felújításának a költségei meghaladják a korábban véglegesített 139,5 milliárd forintos keretet.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Vallomás a csodáról - Csinszka naplója - Boncza Berta (Csinszka)Vallomás a csodáról - Csinszka naplója
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Ősmagyar hagyományaink - Badiny Jós FerencŐsmagyar hagyományaink
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
21% internetes kedvezménnyel
A jövő elkezdődött - Bogár LászlóA jövő elkezdődött
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A chemtrail és a HAARP
A chemtrail és a HAARP
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat