HunHír.info

2017. Magvető hava 23. nap, Nemzeti ünnep, Gyöngy napja.

Károlyfalvi József: Keserű gondolatok a népszavazás után

2016. október 12. 10:53
Károlyfalvi József - Hunhír.info

bevandorlas-500.jpgA Hunhír hasábjain 2015 óta számos cikkben fejtettem ki a modern népvándorlás, migráció veszélyeit a magyar és az európai civilizációra. Csak röviden, a harmadik világ hatalmas demográfiai robbanása, a víz és az élelmiszerek, a normális életfeltételek hiánya természetszerűen váltja ki a törzsi, vallási, politikai konfliktusokat, melyek a migráció közvetlen okai. Közben Európa liberális, szabadkőműves vezetői feladva az európai, nemzetállami jövőképet, egy multikulturális és multietnikus társadalomkép, vízió téveszméjétől vezérelve, ezt politikai megnyilvánulásokkal alátámasztva, jogi formulákkal telepítik be a vákuumhatásként működő Európába Ázsia és Afrika népességtöbbletét. E tömeget teljesen eltérő kultúrájukkal, mentalitásukkal óriási veszélyt jelenthetnek Európa civilizációjára, jogrendjére, az évszázadok alatt kifinomult emberi jogokra, szabadságára. Az Európába beáramló fiatal, műveletlen és fanatikus tömegek magukkal hozhatják a terrorizmus, a polgárháború, végső soron az európai civilizáció megszűnésének veszélyeit is.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

Ezért volt történelmi súlyú esemény a magyar kormány által, a kötelező kvóták ellen kiírt népszavazás. Tudjuk, a népszavazás jogi eredményességéhez az 50 százalékot meghaladó érvényes szavazat a szükséges.

A végeredmény ismert, a magyar állampolgárok mintegy 43,6 százaléka járult az urnákhoz, az érvényes 41 százalék feletti szavazat elsöprő, 98,3 százalékos többsége utasította el az EU erőszakos kvótáját. Ez már önmagában is nagyszerű eredmény, a magyar társadalom kiállása az EU diktátum veszélyes következményeivel szemben. Ez volt a magyar társadalom véleménye, álláspontja. Ezzel szemben lényegileg nem is létezik hazánkban semmiféle más, vagy értékelhető ellenvélemény.

Ez számszerű eredmény magában is jelentős erőt mutat, azonban a jogi érvényességhez sajnos hiányzott még pár százezernyi szavazat, mely még markánsabb jogi, politikai érvénnyel utasította volna el az EU diktátumát. Itt meg kell jegyeznünk, e népszavazás a hazai népszavazások eddigi történetének második legnagyobb részvételi arányát produkálta. Megközelítőleg hozta az önkormányzati választások részvételi arányait, 18-20 százalékkal maradt el a parlamenti választások átlagos arányaitól. Tehát még ennyi, 18-20 százaléknyi igenlő szavazat esetében is döntő többséget jelentett volna az EU kvótadiktátumra adott nemleges szavazat. Talán ezért is tartották vissza szimpatizánsaikat a betelepítést pártoló liberális politikai erők.

Talán nem ártana elgondolkoznunk azon, hogy miért is nem jelent meg az urnák előtt a szavazópolgárok több mint fele?

A balliberális ellenzéki pártok demagógiájának hatása maximálisan 15-18 százalék közötti szavazó távolmaradását eredményezhette. Mindenképp közöttük is különbségeket lehet felfedezni. Az extrém liberális, szabadkőműves befolyás alatt álló erők: DK, Együtt, PM, esetében várható volt a távolmaradás.

Megnyilvánulásaikból egyértelműsíthető, hogy nemzetromboló európai liberális és szabadkőműves körök hazai képviseletét látják el. A másik SZDSZ utódszervezet, a Magyar Liberális Párt legalább felhívta szavazóit alkotmányos, állampolgári kötelességeik teljesítésére.

A legnagyobb öngólt az MSZP és az LMP rúgták. Ha egy a jelenkort kutató párttörténész veszi a fáradságot és megírja az MSZP történetét a bukások, meghasonlások sorozatát tárhatja majd a közvélemény elé. A párt nemcsak messze eltávolodott a hajdani nyugat-európai baloldal (a szocialista Mitterand, Felipe Gonzalez, Craxi, Palme, Soares, az eurokommunizmus stb.) társadalompolitikai koncepcióitól, de hazánk esetében a baloldali és liberális hagyományokat követve a nemzeti értékrendszerrel is szembefordult. Nem volt elég a 2004 december 5-ei árulás, ma is a rossz oldalt választották. Hozzájuk képest még a mára csekély politikai befolyással rendelkező Munkáspárt is hazafiasabb módon nyilvánult meg, mikor felhívta szimpatizánsait a nemleges szavazatra.

Szintén rossz utat választott, a viszonylag jelentős intellektuális és politikai súlyú vezetője távozását követően vezetési válsággal küzdő LMP, mely egyébként számos esetben mond ki fontos részigazságokat. Azonban úgy tűnik, hogy felső- és középszintű vezetése nem ismeri fel a hazánkat és Európát veszélyeztető folyamatokat. Úgy tűnik még nem tisztázott, hogy mi a fontosabb: egy hazafias zöld mozgalom, vagy Daniel Cohn-Bendit iránymutatása.

A történelmi egyházak vezetőinek határozott és egyértelmű kiállása, mozgósítása önmagában is eldönthette volna a népszavazást. A bizonyos társadalompolitikai és teológiai kérdésekben néha vitatható álláspontot képviselő református egyház, mint önálló nemzeti egyház ez esetben egyértelműen kiállt a nemleges szavazat mellett, ez pozitívumként értékelhető. Sajnos a római katolikus egyház esetében nem beszélhettünk egységes álláspontról, bár egyes nagy tekintélyű vezetők kiálltak a nemleges szavazat mellett, mások viszont nem foglaltak egyértelműen állást. Ettől függetlenül a konzervatív katolikus hívek minden bizonnyal tömegesen mentek el szavazni a nemzeti és a keresztény értékek védelmében és ez értékelhető.

Sajnos hiányzott evangélikus egyházunk és vezetői elutasító álláspontja is.

Teljesen egyértelmű, hogy e népszavazás esetében-akárcsak a 2004 decemberi kettős állampolgárságról tartott szavazás esetében sem-nem pártügyekről, hanem rendkívül fontos nemzetpolitikai, sőt ez esetben európai kérdésről szavazhattunk. Miért maradtak távol e fontos, az ország jövőjét meghatározó kérdéstől olyan jelentős tömegek, melyek saját sorsuk, jövőjük perspektíváit, fenyegetettségét sem ismerik fel?

Sajnos nagy tömegekben nyert tért a szinte teljes apolitikusság, mely minden korszakban létezett. Ma ezt felerősítik a kiáltó szociális igazságtalanságok, a perspektívátlanság, a jövőkép, egy hatékony nemzetpolitika, társadalompolitika, egy helyes nemzeti-közösségi oktatáspolitikai koncepció hiánya még a jobboldalon is.

Lehetséges, hogy a szavazók mintegy 35 százalékát jelentő réteg teljesen érdektelen, közömbös, vagy frusztrált módon viszonyul még a legfontosabb politikai kérdésekhez is? Lehet, hogy ezt még a szociológusok sem tudják megmagyarázni? Talán nem érzik magukat a nemzeti közösség részének. Az egy nagyon érdekes szociológiai kérdés, hogy a magyar társadalom mintegy 30-40 százaléka lényegében miért indifferens mindenfajta politikai-ideológiai, vagy vallási hatástól, befolyástól? E kérdésre csak hipotetikus válaszokat adhatunk. Egyrészt minden társadalomban létezik egy teljesen apolitikus, érdektelen réteg, másrészt ez lehet a kommercionális tömegkultúra hatása is. Biztos, hogy vannak e közegben is hasznos, értékes és tehetséges emberek, de láthatóan bármiféle ideológiai vagy vallási hatás, közösségi gondolkodás irányában közömbösek, érdektelenek. Sajnos a magyar társadalom nem jelentéktelen rétegei lényegében biologizmus szintjén, egy részük szinte, mint biomassza él.

Az lenne a jó, ha egy helyes társadalompolitika, oktatás segítené beemelni őket is a nemzet közösségébe, tudatosítaná bennük a nemzeti-közösségi értékeket, érdekeket és kötelességeket.

Mindentől függetlenül, a magyar társadalom felelősen gondolkodó rétegei egyértelmű választ adtak a népszavazáson feltett kérdésre. Ezt már csak az alkotmányos szabályozás követheti. Az elsöprően egyértelmű magyar döntést remélhetően európai láncreakció fogja követni.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Fázis - Michael RadugaA Fázis
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Magyarország álomtörténete 1929-1941 - Rácz AndrásMagyarország álomtörténete 1929-1941
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat