HunHír.info

2017. Áldás hava 22. nap, Obi napja.

Á, nincsenek no-go zónák, csak „érzékeny negyedek"

2016. október 11. 20:15
Hunhír.info

Több száz rendőr tiltakozott kedden Franciaországban a rendőrőrsök előtt, amiért kollégáik ellen Molotov-koktélos támadást hajtottak végre a hétvégén egy párizsi elővárosban. Manuel Valls miniszterelnök továbbra is kitart rögeszméje mellett, hogy Párizsban nincsenek no-go zónák, csak érzékeny negyedek.

Magyar Menedék - Migránsokk

A megsebesült rendőrökkel való szolidaritáson túl a legfőbb rendőri szakszervezetek felhívására a tiltakozók határozottabb fellépést, a rendőrök felszerelésének megerősítését és létszámnövelést is követeltek. ”A megmozdulások a rendőrségben uralkodó megrökönyödésről tanúskodnak. Az üzenetet meg kell hallani, mert jelentősebb felháborodási mozgalmakhoz vezethetnek” – mondta Nicolas Comte az Unité SGP Police rendőri szakszervezet szóvivője.

“Ez egy dühös tüntetés, amelyet kérések is kísérnek: kevesebb dumát, több tettet, eszközt és azoknak a nehézségeknek a tényleges tudomásulvételét, amelyekkel kollegáink számos nehéz helyen találkoznak” – tette hozzá. A tiltakozó megmozdulásra válaszul Manuel Valls miniszterelnök bejelentette, hogy az “érzékeny negyedekben” szolgálatot teljesítő rendőri gépkocsikat golyóállóvá teszik, a rendőrök pedig tűzálló egyenruhát kapnak.

Jóllehet Manuel Valls miniszterelnök a bírálatokra reagálva ígéretet tett arra, hogy a támadókat megtalálják és felelősségre vonják, egyelőre senkit nem tartóztattak le az ügyben.

A kormányfő azt is hangsúlyozta, hogy nincsenek “no-go zónák” Franciaországban. Ellenzéki politikusok is elítélték a támadást és a kormányt tették felelőssé a történtekért. A legnagyobb ellenzéki párt, a jobbközép Köztársaságiak Bernard Cazeneuve belügyminiszter lemondását is követelte.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atilla, Isten ostora - Cselenyák ImreAtilla, Isten ostora
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ősmagyar hagyományaink - Badiny Jós FerencŐsmagyar hagyományaink
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Trianon és a Harmadik Világháború - Badiny Jós FerencTrianon és a Harmadik Világháború
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
1956 és a megtorlás fekete könyve - Jobbágyi Gábor1956 és a megtorlás fekete könyve
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat