HunHír.info

2017. Szelek hava 26. nap, Csobánka napja.

Á, nincsenek no-go zónák, csak „érzékeny negyedek"

2016. október 11. 20:15
Hunhír.info

Több száz rendőr tiltakozott kedden Franciaországban a rendőrőrsök előtt, amiért kollégáik ellen Molotov-koktélos támadást hajtottak végre a hétvégén egy párizsi elővárosban. Manuel Valls miniszterelnök továbbra is kitart rögeszméje mellett, hogy Párizsban nincsenek no-go zónák, csak érzékeny negyedek.

Magyar Menedék - Soros

A megsebesült rendőrökkel való szolidaritáson túl a legfőbb rendőri szakszervezetek felhívására a tiltakozók határozottabb fellépést, a rendőrök felszerelésének megerősítését és létszámnövelést is követeltek. ”A megmozdulások a rendőrségben uralkodó megrökönyödésről tanúskodnak. Az üzenetet meg kell hallani, mert jelentősebb felháborodási mozgalmakhoz vezethetnek” – mondta Nicolas Comte az Unité SGP Police rendőri szakszervezet szóvivője.

“Ez egy dühös tüntetés, amelyet kérések is kísérnek: kevesebb dumát, több tettet, eszközt és azoknak a nehézségeknek a tényleges tudomásulvételét, amelyekkel kollegáink számos nehéz helyen találkoznak” – tette hozzá. A tiltakozó megmozdulásra válaszul Manuel Valls miniszterelnök bejelentette, hogy az “érzékeny negyedekben” szolgálatot teljesítő rendőri gépkocsikat golyóállóvá teszik, a rendőrök pedig tűzálló egyenruhát kapnak.

Jóllehet Manuel Valls miniszterelnök a bírálatokra reagálva ígéretet tett arra, hogy a támadókat megtalálják és felelősségre vonják, egyelőre senkit nem tartóztattak le az ügyben.

A kormányfő azt is hangsúlyozta, hogy nincsenek “no-go zónák” Franciaországban. Ellenzéki politikusok is elítélték a támadást és a kormányt tették felelőssé a történtekért. A legnagyobb ellenzéki párt, a jobbközép Köztársaságiak Bernard Cazeneuve belügyminiszter lemondását is követelte.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Szerencsénk volt, túléltük... - Nógrádi GyörgySzerencsénk volt, túléltük...
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 880 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Emlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Széll Kálmánné Vörösmarty IlonaEmlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A dzsihád és a Nyugat öngyilkossága - Pawel LisickiA dzsihád és a Nyugat öngyilkossága
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ön-Tér-Kép I-II - Jelenczki IstvánÖn-Tér-Kép I-II
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Vatikán megdöbbentő titkai - Összeesküvés elméletek sorozatA Vatikán megdöbbentő titkai
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat