HunHír.info

2017. Magvető hava 21. nap, Bise napja.

Líbiában Kadhafi bukása óta káosz van

2016. október 10. 10:22
Hunhír.info

kadhafi_resize.jpgA Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutatója szerint Líbia nem képes kezelni az országát érintő migrációs nyomást.
Marsai Viktor az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában azt mondta: akár egymillióan is lehetnek olyanok, akik a szubszaharai térségből Líbiába érkeztek. Ők zömében fiatalemberek, akik pénzt akarnak szerezni, hogy a Földközi tengeren át Európába jussanak, ezért különböző milíciákhoz csatlakoznak.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Líbiában ugyanakkor nincs egy erős központi hatalom, amely képes lenne ezt kezelni, külső segítséget pedig nem nagyon fogadnak el. Masszívabb fellépést Líbián belül csak a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet csoportjai elleni segítségként fogadnak el, azt is csak amerikai légicsapások formájában.

Egy bécsi nemzetközi konferencián felszólalt Líbia külügyminisztere, és arról beszélt, ellenzi a felvetést, hogy Líbiában uniós menekültbefogadó központok épüljenek. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) konferenciáján felszólaló Mohammed Táher Sziala úgy vélte, hogy az unió az emberek visszaküldésével lemond a menekültekkel szembeni felelősségéről, amelyet így helyette Líbiának kellene viselnie. Aláhúzta: Líbia nem a menekültek átjáró országa.

Marsai Viktor azt mondta: Líbiában Kadhafi bukása óta káosz van. Valójában a központi kormányzat kezében semmi hatalom nincs, milíciák, törzsi csoportok uralják az országot. A kutató szerint mindenekelőtt arra lenne szükség, hogy Líbiában ismerjék el egységkormányukat. Jelenleg ugyanis a nemzetközi közösség számára is probléma, hogy nincs kivel tárgyalni, nem látható, pontosan kinek a kezében van valójában a hatalom - fejtette ki az NKE oktatója.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Fázis - Michael RadugaA Fázis
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat