HunHír.info

2017. Magvető hava 20. nap, Iringó napja.

A Deutsche Banknak nem sikerült megegyezni az „amerikaiakkal"

2016. október 10. 09:47
Hunhír.info

A Deutsche Bank katari befektetői biztosították a bankot arról, hogy nem adják el részvényeiket, sőt, megtartanák jelenlegi arányú részesedésüket, ha tőkeemelés mellett döntenek - írja a Reuters. A vezérigazgató közben értesülések szerint tárgyalásokat folytatott a hétvégén az amerikai igazságügyi minisztériummal a belengetett gigabírságról, azonban a tárgyalás a Bild am Sonntag értesülése szerint megegyezés nélkül zárult.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

A Deutsche Bank legnagyobb tulajdonosai, katari befektetők nem tervezik, hogy kiszállnának a bankból, és ha tőkeemelésre kerülne sor, a mostaninak megfelelő arányú részesedést megtartása mellett ebben is részt vennének. A katari befektetők majdnem 10 százalékos részesedéssel rendelkeznek a bankban.

Pénteken a Deutsche Bank Amerikában is jegyzett részvényei arra a hírre ugrottak, hogy a Bloomberg értesülése szerint a katari befektetők belevettek a bankba, ugyanakkor éppen a Reuters cáfolta nem sokkal később a hírt.

A Deutsche Bank részvényeit a mélybe küldte a hír, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium 14 milliárd dolláros bírsággal sújtaná a bankot még a válság során elkövetett szabálytalanságokért. A bank részvényárfolyama idén 46 százalékot esett, a szeptember 30-ai mindenkori mélypontnak számító 10 eurós részvényárfolyam mostanra kicsivel 12 euró fölé emelkedett. Ez azt jelenti, hogy a bank katari befektetői papíron 1,2 milliárd dollárt buktak idén a bankon.

A bank vezérigazgatója, John Cryan, és a Deutsche Bank amerikai felsővezetése hétvégén az IMF washingtoni őszi találkozójára utazott, ahol az amerikai igazságügyi minisztérium illetékeseivel tárgyalt a belengetett 14 milliárd dolláros bírságról. Mint a Bild am Sonntag megtudta, a tárgyalás eredménytelenül zárult, vagyis nem jutottak egyezségre a bírsággal kapcsolatban. Valószínűleg emiatt nyitott a bank 2 százalékos eséssel a hétfői kereskedésben.

privátbakár

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

NGO - Titkos akták - F. William EngdahlNGO - Titkos akták
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 199 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Háttérképek háttérképe - Bayer Zsolt Bogár László Boros ImreHáttérképek háttérképe
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Sumír örökségünk - A Bobula Ida hagyaték - Dr. Bobula IdaA Sumír örökségünk - A Bobula Ida hagyaték
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat