HunHír.info

2017. Áldás hava 22. nap, Obi napja.

"Az EU megújul vagy összeomlik..."

2016. október 10. 06:34
Hunhír.info

A nemzetállam az egyetlen intézmény, amely garantálni tudja a demokráciát, a szabadságot és kulturális sokszínűséget. Európa kulturális egyesülése viszont veszélyes folyamat, mert az degradációt jelent -jelentette ki Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó lengyel jobboldali Jog és Igazságosság, a PiS elnöke több európai lapnak adott vasárnapi interjújában.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Arra az újságírói kérdésre, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök által kezdeményezett kvótareferendum eredménytelen volt, Kaczynski így felelt: "Nem gondolom, hogy Orbán veszített, bár egy 50 százalék feletti részvételi arány jobb lett volna".

A lengyel politikus rávilágított: Brüsszelből a menekültválság kezelésére tett lengyel javaslatokra "keserű meglepetés" volt a válasz: "Udvariasság Ankara felé és brutális szóhasználat Varsóval szemben".

Lengyeország elutasítja a kvótát

Lengyelország továbbra is elutasítja a kötelező betelepítési kvótarendszert. Kaczynski szerint ugyanakkor az EU és Németország is gyakran elfelejti, hogy Lengyelország már több mint egymillió ukrán menekültet fogadott be.

Hozzáfűzte: ha valaki egy országba jön és ott is kíván élni, annak tiszteletben kell tartania a helyi törvényeket. Néhány európai állam, amely menekülteket fogadott be, elfeledkezett ezekről a szabályokról, és így konfliktusok keletkeztek. Egy további probléma a muszlim migránsok agresszivitása, amely különösen nők felé nyilvánul meg - vélekedett a PiS elnöke.

Érezzük a nyomást, de nem engedünk - szögezte le Kaczynski arra az újságírói kérdésre felelve, miszerint Nyugat-Európa azzal vádolja Magyarországot és Lengyelországot, hogy kevés szolidaritást mutatnak a menekültkérdésben.

A lengyel kormánypárt vezetője szerint a menekültválság kialakulása Angela Merkel német kancellár véletlenszerű döntéseire vezethető vissza. Egy másik ok, hogy meghívta a menekülteket Európába az uniós partnerei előzetes megkérdezése nélkül abban a meggyőződésében állhat, hogy a német gazdaság profitálni fog ebből, ez azonban téves - fogalmazott Kaczynski.

Ezen kívül Kaczynski azt is lehetségesnek tartja, hogy Németország ki akarta szorítani uniós riválisát, Nagy-Britanniát az EU-ból azzal, hogy politikájával félelmet keltett a migránsokkal szemben, ezzel erősítve a Brexit-tábort.

Az interjú a vezető európai napilapok szövetsége (Lena) nevű együttműködés keretében készült a belga Le Soir, a francia Le Figaro, a német Die Welt, az olasz La Repubblica, a spanyol El País, valamint a La Tribune de Geneve és a Der Tagesanzeiger című svájci lapok részvételével.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A felemelkedés rejtélyei - David WilcockA felemelkedés rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Háttérképek háttérképe - Bayer Zsolt Bogár László Boros ImreHáttérképek háttérképe
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tesla és az eltitkolt találmányok - Összeesküvés elméletek sorozatTesla és az eltitkolt találmányok
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat