HunHír.info

2017. Szelek hava 28. nap, Bulcsú napja.

Máig veszélyes a gyermekekre a Pokémon Go - pedofilok kivetik a hálójukat

2016. október 08. 15:13
Hunhír.info

plaza-250.jpgA “One in Four” gyermeksegítő szolgálat szerint a Pokemon Go kiváló lehetőséget biztosít a pedofilok számára, hogy kifigyeljék a gyermekeket, akik így szexuális zaklatás áldozatává válhatnak. A One in Four szolgálat klinikai igazgatója, Eileen Finnegan azt mondta, ez a játék arra is lehetőséget ad a pedofiloknak, hogy kisgyermekeket filmezzenek, és mindezt feltűnés nélkül tegyék.

A máig népszerű játék mobiltelefonos applikáció segítségével navigálja a felhasználót a való világban különböző, előre meghatározott helyekre, és a tapasztalatok alapján ennek nem csak különféle bűnszervezetek és tolvajok, de a pedofilok is előnyét élvezik. A One in Four szolgálat klinikai igazgatója, Eileen Finnegan azt mondta, ez a játék arra is lehetőséget ad a pedofiloknak, hogy kisgyermekeket filmezzenek, és mindezt feltűnés nélkül tegyék.

Finnegan arra hívta fel a figyelmet, hogy azok a gyermekek, akik a Pokémon Go-val rendszeresen játszanak, könnyebben válhatnak pedofilok áldozatává. A Pokémon Go elterjedtsége miatt szüleik számára sem egyszerű különbséget tenni a játékosok, és a “potenciális ragadozók” közt, akik erre hivatkozva próbálnak közel férkőzni a gyerekekhez, és a játék segítségével vadásznak rájuk.

Egyelőre nem látni, meddig fog tartani a Pokémon-őrület, mindenesetre a felhasználók száma a játék indításakor volt legmagasabb, később azonban némileg csökkent a népszerűsége (ám így is töretlenül fennáll). Júliusban közel 45 millió, augusztus végén pedig mintegy 35 millió felhasználója volt a játéknak.

hídfő.ru

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Magyar nagyasszonyok
Magyar nagyasszonyok
Könyv - Bolti ár: 1 500 Ft
Internetes ár: 1 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Isten Nekünk háttal 1914-1918 - Vetési Tamás CsabaIsten Nekünk háttal 1914-1918
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nemzeti Jogvédő Szolgálat: Jelentés a 10. évfordulón - Nemzeti Jogvédő SzolgálatNemzeti Jogvédő Szolgálat: Jelentés a 10. évfordulón
Könyv - Bolti ár: 2 006 Ft
Internetes ár: 1 705 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyar környezet atlasza - Faragó ImreA magyar környezet atlasza
Térkép - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Vallomás a csodáról - Csinszka naplója - Boncza Berta (Csinszka)Vallomás a csodáról - Csinszka naplója
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat