HunHír.info

2017. Enyészet hava 19. nap, Timur napja.

Arab, cigány szál a brulális terrorcsoport ügyében

2016. október 07. 09:10
Hunhír.info

Fogalmuk sem volt a magyar hatóságoknak arról, hogy egy hajléktalan nevére valaki 200 ezer telekomos SIM-kártyát vásárolt, amíg a Salah Abdeslam terrorszervezete után nyomozó belga és francia hatóságok jogsegélykérelemmel meg nem keresték őket.

A Népszabadság információi szerint egy arab érdekeltségű GSM-boltban vásárolták Sahal Abdeslam és emberei azokat a magyar SIM-kártyákat, amelyekkel egymással és az Iszlám Állam rakkai főhadiszállásával tartották a kapcsolatot. Az általuk használt SIM-kártyák egy sokkal nagyobb csomag részei lehettek, korábban egy ismeretlen cigány férfi vásárolt több tízezret egy Csepelen élő hajléktalan nevére.

Erről részletesen beszámolt a Terrorelhárítási Központ (TEK) az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt. Kérdésekre válaszolva ott azt is elismerték, hogy sem a hajléktalanról, sem a nevén lévő 200 ezer SIM-kártyáról nem tudtak semmit, egészen addig, amíg a párizsi és a brüsszeli terrortámadások miatt Salah Abdeslam terrorszervezetének feltérképezésén dolgozó belga és francia hatóságok jogsegélykérelemmel meg nem keresték őket.

A párizsi és a brüsszeli nyomozás során figyeltek fel a hatóságok néhány magyar telefonszámokról bonyolított gyanús beszélgetésre. Ez után kérték fel a magyar hatóságokat a nálunk vásárolt SIM-kártyákkal bonyolított beszélgetések feltérképezésére és a telefonokat Magyarországon használó iszlamista terroristák mozgásának rekonstruálására.

Sem a terrorelhárítás, sem a titkosszolgálat nem figyelt fel az egy kézben összpontosult gigantikus mennyiségű kártyára. Annak ellenére sem, hogy például az idős embereket unokáig nevében felhívő és tőlük olykor milliókat kicsaló bűnbandák is ilyen, mások nevére vásárolt „egyszer használatos telefonokkal" lépnek kapcsolatba későbbi áldozataikkal.

Úgy tudjuk, a Terrorelhárításnak végül sikerül feltérképeznie a SIM-kártyák útját. Az első néhány kártyát egy – hivatalosan meg nem erősített értesülésünk szerint időközben elhalálozott – csepeli hajléktalannal vásároltatott egy cigány férfi. Később vagy ő, vagy mások, akik tőle kaphatták meg a hajléktalan adatait, összesen mintegy 200 ezer SIM-kártyát vásároltak ugyanarra a névre.

Nem valami tucatnévről van szó, mint Szabó, Kovács, vagy Kiss, így akár fel is tűnhetett volna a telefontársaság biztonsági embereinek, vagy akár a titkosszolgálatnak is, de nem tűnt fel. Később a kártyák kisebb tételekben önálló útra tértek. Néhány eljutott egy forrásaink szerint arab érdekeltségű GSM-boltba is, ahol később Abdeslam és emberei megvásárolták azokat.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hamis zászlós hadműveletek - Összeesküvés elméletek sorozatHamis zászlós hadműveletek
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 079 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egyvilágrend - Drábik JánosEgyvilágrend
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 149 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Abszurditások világa - Bogár LászlóAbszurditások világa
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat