HunHír.info

2017. Magvető hava 20. nap, Iringó napja.

Zsidó befektetők izraeli piacra termelnek - Magyarországon

2016. október 07. 06:52
Hunhír.info

Jelentős felvevőpiacuk lehet az Egyesült Államokban a Magyarországon megtermelt kóser élelmiszereknek. Legalábbis ebben bízik a közvetett állami tulajdonban lévő Agro Rehab Kft., amely a közelmúltban kapott engedélyt arra, hogy Amerikába exportálja a cég termékeit.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Jövőre pedig Magyarországon nyílhat meg a világ második kóserlibamáj-üzeme. Megkapta a közvetett állami tulajdonban lévő Agro Rehab Kft. a közelmúltban az amerikai hatóságoktól az engedélyt ahhoz, hogy kóser zöldségeit a tengerentúlon értékesítse – tudta meg a Magyar Nemzet Szabó Györgytől, a cég ügyvezető igazgatójától.

A kóser termékek exportjáról azután kérdezték az illetékest, hogy Magyar Levente, a külügyi tárca gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára a közelmúltban az Egyesült Államokba látogatott. A politikus többek közt kereskedelmi célú megbeszéléseket folytatott azokkal a kóser élelmiszereket forgalmazó nagy cégekkel, amelyek szívesen felvennék vagy bővítenék a kapcsolatokat a magyarországi zsidó partnerekkel.

Az Agro Rehab 2014 óta foglalkozik kóser brokkoli és karfiol termesztésével, és a jövőben kínálatukat spenóttal is bővítik. A jelenleg négy hektáron, speciális fóliasátrak alatt termelt 100-100 tonna zöldség nagy része egyébként eddig is külföldi piacokra került.

Arra a kérdésre, hogy mitől kóser egy zöldségféle termelése, az ügyvezető igazgató azt válaszolta: a kóserság ez esetben a teljes rovarmentességet jelenti. A fóliasátrak nem engedik be a rovarokat, és megakadályozzák azt is, hogy kifejlődjenek a zöldségeken a kártevők. A társaság azért brokkoli és karfiol termesztésével kezdett el foglalkozni, mert ez a két zöldségféle mosással nem tehető utólag kóserré. Az Egyesült Államokban rejlő piaci lehetőségek kapcsán Szabó György igen ambiciózusan fogalmazott.

Szerinte a magyar mezőgazdaság az amerikai kóser mezőgazdasági és konzervipari termékeknek akár 70 százalékát is képes lenne előállítani. Hozzátette, azt a kósersági igazolást, amellyel a cég dolgozik, valamennyi zsidó vallási irányzat elfogadja.

Különösen Észak-Amerikában, ahol a zsidókon kívül az egészséges táplálkozás hívei is előszeretettel keresik az ilyen élelmiszereket – erről beszélt az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija is.

Köves Slomó szerint a hazai kóser élelmiszerek terén több trend is megfigyelhető. Drasztikusan megnőtt az elmúlt években azoknak a megkereséseknek a száma, amely kósersági felügyeletet kérő cégektől származik. A kóser zöldség termesztésén kívül szintén jelen van a kóser tej és a kóser libamáj előállítása. Utóbbiakban az EMIH is érdekelt. Terveik szerint ugyanis a jövő év elején megnyílik Magyarországon a világ második, a kóser eljárásnak megfelelő hízottlibamáj-üzeme. Az elsőt – amely szintén Magyarországon, Jászberényben található – izraeli befektetők hozták létre tíz éve, és szinte kizárólag izraeli piacra termel.

(MNO nyomán)
Forrás: https://kuruc.info/r/2/164651/

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tesla és az eltitkolt találmányok - Összeesküvés elméletek sorozatTesla és az eltitkolt találmányok
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
George Soros - Andreas Von RétyiGeorge Soros
Könyv - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 3 420 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Great Again - Újra naggyá tesszük Amerikát - Donald J. TrumpGreat Again - Újra naggyá tesszük Amerikát
Könyv - Bolti ár: 3 290 Ft
Internetes ár: 2 961 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat