HunHír.info

2017. Áldás hava 26. nap, Kádán napja.

A dán rendőr vagy a határ mellett ácsorog, vagy a zsinagógákat védi, a betolakodó meg bűnöz ezerrel

2016. október 06. 16:34
Hunhír.info

keleti-tunteto-menekultek-250.jpgAnnak ellenére, hogy a skandináv országokban az ősz vége felé csökkenni kezdett a beadott menedékkérelmek száma, a dán rendőrség továbbra is kolosszális erőforrásokat kell megmozgasson a német és svéd határ őrizetére. Az erős határvédelem okozta leterhelés pedig összeadódik azzal, hogy az országban tartózkodó migránsok is egyre több bűncselekményt követnek el.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Tavaly szeptember 7 és idén augusztus 31 közt a dán rendőrség több mint 638 779 munkaórát töltött azzal, hogy megakadályozza a migránsok által elkövetett határsértéseket. Ebbe beleszámít az állandó határőrizet, valamint az elfogott és kiutasított migránsok szállítgatása is, miközben félezer rendőr teljes munkaidőben őrzi a határátlépési pontokat. Ez az ország rendőri állományának mintegy 5 százaléka.

A Politiken dán napilap a fentiek mellett külön hangsúlyozza, hogy a bevándorlás tömegessé válása óta a rendőröknek leginkább a zsinagógák és zsidó kulturális intézetek védelme okoz gondot. A koppenhágai rendőrség a 2015 februári terrortámadást követően vont el rendőröket más feladatkörökből, kifejezetten arra a célra, hogy a zsidó közösségi helyeket tudják védeni naphosszat (2015 februárban egy fiatal zsidó férfit gyilkoltak meg a koppenhágai központi zsinagóga előtt).

Svend Larsen rendőrparancsnok a lapnak nyilatkozva elismerte, hogy a rendőrség fokozott nyomás alatt van, hiszen a migránsok miatt a határt is védeni kell, a zsidó közösségeket is védeni kell, miközben egyre csak szaporodik a bűnelkövetések száma. Elmondása szerint a dán rendőrség tíz százaléka dolgozik ma olyan feladatkörök ellátásán, ami 2014-ben még nem volt szükséges az országban. Miközben ezeket a feladatokat látják el, a “hátországban” egyre inkább leterheltté válnak, tehát egyre inkább nem tudnak gyors reakciót adni a migránsokkal nem kapcsolatos állampolgári bejelentésekre.

Inger Støjberg integrációs miniszter a Politiken magazinnak nyilatkozva kijelentette, hogy a határzár megelőző jellegű intézkedés, és segít a közrend megőrzésében, emiatt továbbra is fenn kell tartani.

A rendőrszakszervezetek azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy az erőszakos bűncselekmények száma ugrásszerűen nő, mivel az értékes munkaerőt más feladatokra kellett elvonni. 2016 első negyedévében 27%-kal nőtt az erőszakos bűncselekmények száma, 12%-kal pedig a rablások száma.

Tom Steffensen, észak-Sjælland rendőrszakszervezetének tagja pedig arról számolt be a lapnak, hogy a rendőrök körében állandó feszültséget okoz, hogy nem korábbi munkaköreiket töltik be, ehelyett őrző-védő feladatokat látnak el, és vagy a határ mellett kell ácsorogniuk, vagy zsinagógák mellett. Sokan megaláztatásként élik meg ezt a helyzetet, hiszen nem az lenne a feladatuk, hogy biztonsági őrként, preventív jelleggel várakozzanak a zsinagógák előtt naphosszat.

hídfő.ru


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Migráns-sokk - Összeesküvés elméletek sorozatMigráns-sokk
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A gondolatgyárak - F. William EngdahlA gondolatgyárak
Könyv - Bolti ár: 3 790 Ft
Internetes ár: 3 032 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Magyar nagyasszonyok
Magyar nagyasszonyok
Könyv - Bolti ár: 1 500 Ft
Internetes ár: 1 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Emlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Széll Kálmánné Vörösmarty IlonaEmlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Háttérképek háttérképe - Bayer Zsolt Bogár László Boros ImreHáttérképek háttérképe
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat