HunHír.info

2017. Ígéret hava 29. nap, Kalandó napja.

Míg mi a betolakodókkal harcolunk, a zsidó állam szépen terjeszkedik

2016. október 06. 07:42
Hunhír.info

zsido-telepek-250.jpgWashington azért bírálta Jeruzsálemet, mert a megszállt Ciszjordánia szívében a zsidó állam egy új, monumentális telepet létesít. Az amerikai külügyminisztérium és a Fehér Ház is elítélte a kétállami megoldást aláásó, új izraeli település tervének megvalósítását Ciszjordániában. Washington szerint az új település közelebb lenne Jordánhoz, mint Izraelhez, és összekapcsolna több, a palesztin területeket felosztó zsidó előőrst.

Magyar Menedék - Migránsokk

osh Earnest fehér házi szóvivő közölte: az izraeli kormány korábban ígéretet tett Washingtonnak arra, hogy nem épít új lakóegységeket. Utalva arra, hogy Jeruzsálem nem tartja be a szavát, úgy fogalmazott: aggodalomra ad okot az, hogy "miként bánnak egymással a régi barátok."

Az izraeli külügyminisztérium elutasította az amerikai bírálatot, mondván, hogy nem új települést hoznak létre, hanem 98 lakóegységgel kibővítik a már létező Silót. A tárca közleményében megjegyezte, hogy a bővítés nem fogja a helyhatósági határokat átrajzolni. Hozzátette, Izrael eltökélt marad a kétállami (egy palesztin és egy izraeli állami) megoldás megvalósításában.

A Reuters az eset kapcsán megjegyezte: a ciszjordániai zsidó települések helyhatósági határai kiterjedtek, így amennyiben új lakóegységeket építenek, az izraeli hatóságok rá tudják fogni, hogy nem új települést, hanem már egy létezőt bővítenek.

Az amerikai külügyminisztérium azonban bírálta ezt az eljárást szerdai közleményében, amelyben azt is állította, hogy az izraeli hatóságok visszamenőleg engedélyezik az építkezéseket, amihez újrarajzolják a határokat is. Washington szerint az új település közelebb lenne Jordánhoz, mint Izraelhez, és összekapcsolna több, a palesztin területeket felosztó zsidó előőrst.

Az amerikai külügy hozzátette: mélységesen aggasztó, hogy az izraeli döntést röviden azután hozták meg, hogy a két ország szeptember közepén megállapodott az "Izrael számára védelmi célokra nyújtott 38 milliárd dolláros amerikai segélycsomagról"

hunhír. info - mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása - Manfried RauchensteinerAz első világháború és a Habsburg Monarchia bukása
Könyv - Bolti ár: 14 400 Ft
Internetes ár: 12 240 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
George Soros - Andreas Von RétyiGeorge Soros
Könyv - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 3 420 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Lélek és világegyetem - Grandpierre AttilaLélek és világegyetem
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 125 Ft
15% internetes kedvezménnyel
XII. Piusz és a zsidók - Gordon ThomasXII. Piusz és a zsidók
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat