HunHír.info

2017. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Míg mi a betolakodókkal harcolunk, a zsidó állam szépen terjeszkedik

2016. október 06. 07:42
Hunhír.info

zsido-telepek-250.jpgWashington azért bírálta Jeruzsálemet, mert a megszállt Ciszjordánia szívében a zsidó állam egy új, monumentális telepet létesít. Az amerikai külügyminisztérium és a Fehér Ház is elítélte a kétállami megoldást aláásó, új izraeli település tervének megvalósítását Ciszjordániában. Washington szerint az új település közelebb lenne Jordánhoz, mint Izraelhez, és összekapcsolna több, a palesztin területeket felosztó zsidó előőrst.

Magyar Menedék - Migránsokk

osh Earnest fehér házi szóvivő közölte: az izraeli kormány korábban ígéretet tett Washingtonnak arra, hogy nem épít új lakóegységeket. Utalva arra, hogy Jeruzsálem nem tartja be a szavát, úgy fogalmazott: aggodalomra ad okot az, hogy "miként bánnak egymással a régi barátok."

Az izraeli külügyminisztérium elutasította az amerikai bírálatot, mondván, hogy nem új települést hoznak létre, hanem 98 lakóegységgel kibővítik a már létező Silót. A tárca közleményében megjegyezte, hogy a bővítés nem fogja a helyhatósági határokat átrajzolni. Hozzátette, Izrael eltökélt marad a kétállami (egy palesztin és egy izraeli állami) megoldás megvalósításában.

A Reuters az eset kapcsán megjegyezte: a ciszjordániai zsidó települések helyhatósági határai kiterjedtek, így amennyiben új lakóegységeket építenek, az izraeli hatóságok rá tudják fogni, hogy nem új települést, hanem már egy létezőt bővítenek.

Az amerikai külügyminisztérium azonban bírálta ezt az eljárást szerdai közleményében, amelyben azt is állította, hogy az izraeli hatóságok visszamenőleg engedélyezik az építkezéseket, amihez újrarajzolják a határokat is. Washington szerint az új település közelebb lenne Jordánhoz, mint Izraelhez, és összekapcsolna több, a palesztin területeket felosztó zsidó előőrst.

Az amerikai külügy hozzátette: mélységesen aggasztó, hogy az izraeli döntést röviden azután hozták meg, hogy a két ország szeptember közepén megállapodott az "Izrael számára védelmi célokra nyújtott 38 milliárd dolláros amerikai segélycsomagról"

hunhír. info - mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kedvet virágoztató magyar népmesék - Dömötör Sándor (szerkesztő)Kedvet virágoztató magyar népmesék
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ész és Hit - Czakó GáborÉsz és Hit
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Bethlen István angliai előadásai - Bethlen IstvánBethlen István angliai előadásai
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Istenek DNS-e - Zecharia SitchinAz Istenek DNS-e
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat