HunHír.info

2017. Magvető hava 21. nap, Bise napja.

Visszaüt a liberális propaganda: A magyar választók többsége nem támogatta az EU- és NATO-csatlakozást

2016. október 05. 07:34
Hunhír.info

no-nato-2-250.jpgAz MSZP közleménye szerint a párt amiatt nem támogatja az alaptörvény módosítását a bevándorlással kapcsolatban, mert ehhez nem áll rendelkezésre a választók többségének támogatása. A választók többsége azonban az EU- és NATO-csatlakozást sem támogatta.

Az MSZP közleményében az áll, hogy “Orbán Viktor és a Fidesz egy érvénytelen népszavazás alapján nem hozhat olyan döntést, amely csaknem 10 millió ember jövőjét befolyásolja. Ehhez sem Orbán, sem pedig a Fidesz nem kapta meg a választók többségének felhatalmazását.”

Az MSZP szerint nem lehet egy olyan népszavazás alapján törvényeket hozni, amin több mint ötmillió választópolgár nem vett részt, ehelyett a távolmaradás mellett döntött. Csakhogy, Magyarország pontosan ilyen feltételek mellett lépett be az Európai Unióba és a NATO-ba; a választásra jogosultak többsége nem adta támogatását hozzá – ehelyett nem vett részt a referendumon.

Az Európai Unióhoz történő csatlakozásról 2003. április 12-én volt népszavazás. Ezen a szavazáson a választásra jogosultak 45,62%-a vett részt, és az EU-csatlakozásra kevesebben szavaztak, mint most vasárnap a migránskvóták ellen. A 2003-as referendumon 3669252 választó vett részt, ebből 3056027 fő szavazott a belépésre. A népszavazástól távol maradt közel négy és fél millió ember, tehát ötmillió magyar választópolgár nem adta támogatását Magyarország EU-csatlakozásához, miközben a belépést mindössze hárommillióan támogatták.

Magyarország mégis csatlakozott az Európai Unióhoz.

1997-ben a NATO-tagsággal kapcsolatos népszavazáson 3344131 fő szavazott a belépésre, miközben 4714908 választópolgár nem vett részt a népszavazáson vagy nemmel szavazott. A NATO-csatlakozást alig több mint hárommillióan támogatták, közel ötmillió ember pedig nem adta hozzájárulását a belépéshez. Magyarország mégis csatlakozott a NATO-hoz.

Magyarország EU-csatlakozását és a NATO-csatlakozást semelyik nyugati ország, és az MSZP sem nevezte illegitimnek, annak ellenére, hogy a választásra jogosultak többsége nem adta hozzájárulását hozzá.

hídfő.ru

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
George Soros - Andreas Von RétyiGeorge Soros
Könyv - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 3 420 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Globális agymosás - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális agymosás
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A gondolatgyárak - F. William EngdahlA gondolatgyárak
Könyv - Bolti ár: 3 790 Ft
Internetes ár: 3 032 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat