HunHír.info

2017. Újkenyér hava 20. nap, Szent István király ünnepe, István, Vajk napja.

Mintegy 30 kilométert tettek meg a Belgrádból a magyar határ felé indult betolakodók - a sorosista gyűlöletszervezet uszítja őlet

2016. október 04. 19:23
Hunhír.info

Valamivel több mint 30 kilométert tettek meg, és a vajdasági Ópazováig (Stara Pazova) jutott el a Belgrádból a magyar határ felé kedden elindult migránsok egy része. Feltételezhetően a No Borders nevű csoport állhat az illegális bevándorlók tüntetésének és útra kelésének hátterében, a csoport ugyanis korábban is tiltakozásra buzdította már a migránsokat.

Magyar Menedék - Migránsokk

Körülbelül 300 fiatal férfi délelőtt indult el a belgrádi autóbuszpályaudvarról. A helyszíni beszámolók szerint önként keltek útra, azt mondták, nem várakoznak tovább a hidegben, folytatni akarják útjukat. A fiatal férfiak a magyar határ megnyitását követelő, kézzel írt papírlapokat lengettek. Ópazováig már valamivel kevesebben jutottak el, a többiek feladták a gyaloglást, illetve a szerb fővároshoz közelebbi településeken pihentek meg - számoltak be a helyszínen tartózkodó szerb újságírók. A rendőrség közölte, hogy a migránsok és a helyi lakosság biztonsága érdekében rendőrök biztosítják a menetet.

A Blic című szerb napilap szerint a határ felé gyalog elinduló migránsok legfeljebb harminc éves férfiak, s a csoport tagjai szinte kivétel nélkül Afganisztánból, Pakisztánból vagy Irakból érkeztek. A lapnak úgy nyilatkoztak, hogy a szerb-magyar határhoz terveznek vonulni, és egészen addig ott akarnak tartózkodni, amíg a magyar határ megnyílik előttük.

Az út szélén gyalogló migránsok már Belgrádban is feltartották a forgalmat, a fővárostól 13 kilométerre fekvő Batajnica előtt pedig komoly forgalmi dugót okoztak, azon az útszakaszon egy időre szinte teljesen leállt a forgalom.

A B92 belgrádi televíziónak a migránsokat segítő információs központ egyik képviselője, Gordan Paunovic úgy nyilatkozott: véleménye szerint nem saját maguktól indultak el a migránsok, valószínűbb, hogy "valamilyen aktivisták" bíztatták őket. A B92 szerint feltételezhetően a No Borders nevű csoport állhat az illegális bevándorlók tüntetésének és útra kelésének hátterében, a csoport ugyanis korábban is tiltakozásra buzdította már a migránsokat.

A Blic írt arról, hogy a férfiakat három - állítólag svájci - nő vezette. Őket azonban nem lehetett megközelíteni, nem nyilatkoztak a sajtónak, a migránsok azonban azt állították, hogy a nők az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) képviselői, akik segíteni jöttek.

Újságíróknak azt mondták, nagyon hosszú utat tettek már meg Szerbiáig, most már nem fogják feladni. Az úgynevezett balkáni migránsútvonal márciusban ugyan hivatalosan lezárult, korábban azonban több mint 700 ezren haladtak át Szerbián. Március óta viszont a migránsok embercsempészek segítségével jutnak be a nyugat-balkáni országba, hogy onnan folytassák útjukat az Európai Unióba. Belgrád nem közölt hivatalos adatokat arról, hogy idén hány migráns haladt át az országon, viszont a migránsútvonal hivatalos lezárását követően is több százan érkeztek naponta. Ők általában kisebb csoportokban utaztak vagy gyalogoltak a szerb-magyar határ felé, így nem keltettek akkora feltűnést, mint a keddi több száz fős csoport.

Szerbiában jelenleg 6-7 ezer migráns tartózkodik - jelentette be Nenad Ivanisevic szociálisügyi államtitkár kedden. A bevándorlók Nyugat-Európába szeretnének jutni, többször is elmondták, nem akarnak Szerbiában maradni, ám a magyar határon nem tudnak átjutni. A magyar hatóságok naponta 30 bevándorló menedékkérelmét veszik át.

Július közepén szintén több száz migráns indult útnak gyalog a magyar határ felé a szerb fővárosból, akkor egy nap után feladták a 200 kilométeres gyaloglást, és vonattal, valamint autóbuszokkal folytatták útjukat a szerb-magyar határig.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Migráns-sokk - Összeesküvés elméletek sorozatMigráns-sokk
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Bethlen István angliai előadásai - Bethlen IstvánBethlen István angliai előadásai
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
NGO - Titkos akták - F. William EngdahlNGO - Titkos akták
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 199 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Vallomás a csodáról - Csinszka naplója - Boncza Berta (Csinszka)Vallomás a csodáról - Csinszka naplója
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A dzsihád és a Nyugat öngyilkossága - Pawel LisickiA dzsihád és a Nyugat öngyilkossága
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat