HunHír.info

2017. Enyészet hava 19. nap, Timur napja.

Mintegy 30 kilométert tettek meg a Belgrádból a magyar határ felé indult betolakodók - a sorosista gyűlöletszervezet uszítja őlet

2016. október 04. 19:23
Hunhír.info

Valamivel több mint 30 kilométert tettek meg, és a vajdasági Ópazováig (Stara Pazova) jutott el a Belgrádból a magyar határ felé kedden elindult migránsok egy része. Feltételezhetően a No Borders nevű csoport állhat az illegális bevándorlók tüntetésének és útra kelésének hátterében, a csoport ugyanis korábban is tiltakozásra buzdította már a migránsokat.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Körülbelül 300 fiatal férfi délelőtt indult el a belgrádi autóbuszpályaudvarról. A helyszíni beszámolók szerint önként keltek útra, azt mondták, nem várakoznak tovább a hidegben, folytatni akarják útjukat. A fiatal férfiak a magyar határ megnyitását követelő, kézzel írt papírlapokat lengettek. Ópazováig már valamivel kevesebben jutottak el, a többiek feladták a gyaloglást, illetve a szerb fővároshoz közelebbi településeken pihentek meg - számoltak be a helyszínen tartózkodó szerb újságírók. A rendőrség közölte, hogy a migránsok és a helyi lakosság biztonsága érdekében rendőrök biztosítják a menetet.

A Blic című szerb napilap szerint a határ felé gyalog elinduló migránsok legfeljebb harminc éves férfiak, s a csoport tagjai szinte kivétel nélkül Afganisztánból, Pakisztánból vagy Irakból érkeztek. A lapnak úgy nyilatkoztak, hogy a szerb-magyar határhoz terveznek vonulni, és egészen addig ott akarnak tartózkodni, amíg a magyar határ megnyílik előttük.

Az út szélén gyalogló migránsok már Belgrádban is feltartották a forgalmat, a fővárostól 13 kilométerre fekvő Batajnica előtt pedig komoly forgalmi dugót okoztak, azon az útszakaszon egy időre szinte teljesen leállt a forgalom.

A B92 belgrádi televíziónak a migránsokat segítő információs központ egyik képviselője, Gordan Paunovic úgy nyilatkozott: véleménye szerint nem saját maguktól indultak el a migránsok, valószínűbb, hogy "valamilyen aktivisták" bíztatták őket. A B92 szerint feltételezhetően a No Borders nevű csoport állhat az illegális bevándorlók tüntetésének és útra kelésének hátterében, a csoport ugyanis korábban is tiltakozásra buzdította már a migránsokat.

A Blic írt arról, hogy a férfiakat három - állítólag svájci - nő vezette. Őket azonban nem lehetett megközelíteni, nem nyilatkoztak a sajtónak, a migránsok azonban azt állították, hogy a nők az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) képviselői, akik segíteni jöttek.

Újságíróknak azt mondták, nagyon hosszú utat tettek már meg Szerbiáig, most már nem fogják feladni. Az úgynevezett balkáni migránsútvonal márciusban ugyan hivatalosan lezárult, korábban azonban több mint 700 ezren haladtak át Szerbián. Március óta viszont a migránsok embercsempészek segítségével jutnak be a nyugat-balkáni országba, hogy onnan folytassák útjukat az Európai Unióba. Belgrád nem közölt hivatalos adatokat arról, hogy idén hány migráns haladt át az országon, viszont a migránsútvonal hivatalos lezárását követően is több százan érkeztek naponta. Ők általában kisebb csoportokban utaztak vagy gyalogoltak a szerb-magyar határ felé, így nem keltettek akkora feltűnést, mint a keddi több száz fős csoport.

Szerbiában jelenleg 6-7 ezer migráns tartózkodik - jelentette be Nenad Ivanisevic szociálisügyi államtitkár kedden. A bevándorlók Nyugat-Európába szeretnének jutni, többször is elmondták, nem akarnak Szerbiában maradni, ám a magyar határon nem tudnak átjutni. A magyar hatóságok naponta 30 bevándorló menedékkérelmét veszik át.

Július közepén szintén több száz migráns indult útnak gyalog a magyar határ felé a szerb fővárosból, akkor egy nap után feladták a 200 kilométeres gyaloglást, és vonattal, valamint autóbuszokkal folytatták útjukat a szerb-magyar határig.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? - Dányi LászlóMiért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról?
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hamis zászlós hadműveletek - Összeesküvés elméletek sorozatHamis zászlós hadműveletek
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 079 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2018 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A sör füveskönyve
A sör füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat