HunHír.info

2017. Magvető hava 17. nap, Balajtár napja.

Aszad - Az USA csapásokat mér azokra az államokra, amelyek ellenállnak

2016. október 04. 18:25
Hunhír.info

Nem zárható ki a párbeszéd a szíriai fegyveres ellenzéki csoportokkal, ha ez a vérontás megfékezéséhez vezet az országban - jelentette ki Bassár el-Aszad szíriai elnök a "Teherán - Külpolitikai tanulmányok" című iráni lapnak adott interjújában, amelyet a SANA szíriai állami hírügynökség közölt kedden.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

"Igaz, hogy nem szabad közösködni a terroristákkal, de ha a párbeszéd megfékezheti a vérontást, úgy szükséges ezt megtenni" - mondta Aszad. Emellett leszögezte, hogy a vérontás megállítása a szíriai rezsim elsődleges célja. "Ennek érdekében mindent megteszünk, tekintet nélkül érzelmeinkre. És ha ehhez a terroristákkal kell együttműködnünk, kétség kívül megtesszük ezt, mivel az erőszak feltartóztatása a legfontosabb" - tette hozzá.

A szíriai elnök rámutatott, hogy a fegyveres csoportokkal való lehetséges párbeszéd nem jelent bizalmat irányukba. "Ezeknek az embereknek nincs erkölcsük, és még ha ezerszer is leülünk velük a tárgyalóasztalhoz, akkor is bűnözők maradnak számunkra" - világított rá Aszad.

"Arra a kérdésre felelve, hogy lehetséges-e párbeszéd a szíriai fegyveres ellenzéki csoportokkal, amelyek készek fegyvereiket letenni a válasz az, hogy igen. Ez olyasvalami, amit már csinálunk. Mindenki, aki eldöntötte, hogy leteszi a fegyvert, annak teljes amnesztiát biztosítottunk a nép és a vérontás abbahagyása érdekében" - mondta a szíriai vezető.

Aszad továbbá hozzáfűzte: Szíria jövője tükröződni fog a világ politikai térképén. Szerinte "Szíria győzelme a független fejlődés gondolatát fogja elterjeszteni a világban, s ez az amitől a Nyugat a leginkább tart".

"Az Egyesült Államok háborúkat szítanak világszerte a saját hegemóniájuk másokra erőszakolásának céljával, és csapásokat mérnek azokra az államokra, amelyek ellenállnak" - vélekedett Aszad. Washington így akart eljárni Iránnal, és éppen ezt teszi most Szíriával is. Ugyanakkor az Egyesült Államok a második világháború óta több oldalon is vereséget szenvedett, mindemellett pedig sikeresen létrehozott számos problémát és teljes államokat zúzott szét szerte a világban - tette hozzá.

MTI

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Őseink Fényvallása - Bíró LajosŐseink Fényvallása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Szerencsénk volt, túléltük... - Nógrádi GyörgySzerencsénk volt, túléltük...
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 880 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat