HunHír.info

2017. Áldás hava 23. nap, Izár napja.

“Lehetetlen bármilyen összehasonlítás a holokauszt páratlan atrocitásaival”

2016. október 03. 10:42
Hunhír.info

holo-karikatura.jpgBocsánatot kért a zsidó közösségektől Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke az Adolf Hitlerrel kapcsolatos kijelentése miatt. Duterte Bacolod városban egy fesztivál vasárnapi nyitóünnepségén kérte a zsidó közösségek bocsánatát. “Le akarom szögezni itt és most, hogy sosem állt szándékomban meggyalázni a németek által meggyilkolt hatmillió zsidó emlékét” – mondta.

Magyar Menedék - Migránsokk

Kifejtette, hogy a Hitlerre tett utalása rá vonatkozott, mint aki sok embert megölt – értelmezte a bocsánatkérést a Reuters hírügynökség.

“Tehát mélységesen bocsánatot kérek a zsidó közösségtől (…), a probléma az volt, hogy Hitlerhez hasonlítottak engem, így bíráltak” – mondta Duterte. A délkelet-ázsiai szigetország elnöke múlt héten a dél-Fülöp-szigeteki Davao városban – ahol egykor polgármesterként vált ismertté – újságírók előtt kijelentette: bírálói “Hitler unokatestvérének” nevezik őt. “Hitler lemészárolt hárommillió zsidót. Na most (a Fülöp-szigeteken) hárommillió drogfüggő van. Örömmel lemészárolnám őket” – mondta. “Legalább is, ha Németországnak volt egy Hitlere, a Fülöp-szigeteknek pedig lenne …” – folytatta, és a mondat befejezése helyett magára mutatott.

Úgy fogalmazott, hogy kampányának áldozatai “mind bűnözők”, és szeretné az ország problémáját megoldani, hogy megmentse a pusztulástól. A nyugati sajtó ezt úgy értékelte, hogy a szigetország elnöke Hitlerhez hasonlította magát, a kábítószer-kereskedők és használók elleni hadjáratát pedig a holokauszthoz.

A világ számos zsidó szervezete botrányosnak, felháborítónak és visszataszítónak minősítve elítélte a kijelentést.

A német kormány elfogadhatatlannak nevezte Duterte szavait, hangsúlyozva, hogy “lehetetlen bármilyen összehasonlítás a holokauszt páratlan atrocitásaival”.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Magyar Nemzeti Zene Emlékkönyve - CD melléklettel - Szendrey Marót ErvinA Magyar Nemzeti Zene Emlékkönyve - CD melléklettel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kedvet virágoztató magyar népmesék - Dömötör Sándor (szerkesztő)Kedvet virágoztató magyar népmesék
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Emlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Széll Kálmánné Vörösmarty IlonaEmlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat