HunHír.info

2017. Áldás hava 21. nap, Csóbán napja.

Nekünk hazánk, nekik közeg

2016. október 01. 15:22
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

szent-korona250.jpgVéletlenül vagy sem, kezembe került egy bulvárlap. Nem is foglalkoznék vele egy percig sem, ha nem hirdetné a színtiszta kozmopolitizmust.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

A Sárga RTV nevezetű televízió- és rádióújság legfrissebb számában olvassuk:

„Hat évig Spanyolországban élt Marsi Anikó a családjával. A Tények műsorvezetője az új tévés munkája miatt költözött haza, de a férje, Palik László a gyerekekkel hármasban Spanyolországban maradt. Nyáron úgy döntöttek, véget vetnek a kétlaki életnek, így két közös fiúk szeptemberben már itthon kezdte a tanévet.

„Mindkét fiam imádja az itteni iskolát, és bár felejtettek kicsit magyarul, nagyon tetszik nekik ez a közeg is” – mondta a Tv2 műsorvezetője.”

Nos, szélsőséges fogalmazás ide vagy oda, valaha – mondjuk a két világháború között – az ilyen személyekre, mint most Marsi Anikó, mondták azt, hogy hazaárulók, vagy éppen fajárulók. Mert jegyezzük meg az idézett szövegből a kulcsszót: „közeg”. Nem haza, nem nemzet, nem nép. Közeg.

Más szóval ez színtiszta kozmopolitizmus. Mindegy, ki hol él. Jó itt lenni, fenséges a magyar konyha, gyönyörűek a nők, a tájak és szép a nyelv is, de azért ez is csak egy közeg a sokból. Fiaink már világfik, bárhol jól vannak, ahol feltalálják magukat, így akár Magyarországon is.

Ennél már csak az a rosszabb – ha van egyáltalán ilyen –, amikor a gyermeknek mindegy, milyen keresztnevet adnak. Emlékszem, még a nyolcvanas években volt egy felmérés a Magyar Nők Lapjában. Kismamákat kérdeztek, milyen keresztnevet adnak majd gyermeküknek. Az egyikük szinte hencegett: „Idegent, mert az szebb, mint a magyar.”

Gondolom, nem árulok el titkot, hogy ha van problémám a kormánnyal, akkor az miben áll leginkább. De ha netán kétséges lenne, leírom ismét: nem ismeri a sajtórendészetet. Az efféle műsorvezetőket páros lábbal kellene ugyanis kirúgatnia, de szó szerint. Ha nekik Magyarország csak egy közeg a sok közül, akkor errefelé semmi keresnivalójuk nincsen.

Az sem véletlen persze, hogy a vasárnapi referendum előtt jelent meg mindez – természetesen büntetlenül. Mégis, született optimistaként, remélem azért, hogy nem az efféle kozmopolita firkászoké a jövő. Bízom a holnapi elsöprő NEM-ekben.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trianon és a Harmadik Világháború - Badiny Jós FerencTrianon és a Harmadik Világháború
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Lélek és világegyetem - Grandpierre AttilaLélek és világegyetem
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 125 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Magyarország álomtörténete 1929-1941 - Rácz AndrásMagyarország álomtörténete 1929-1941
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A jövő elkezdődött - Bogár LászlóA jövő elkezdődött
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat