HunHír.info

2017. Enyészet hava 19. nap, Timur napja.

Nekünk hazánk, nekik közeg

2016. október 01. 15:22
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

szent-korona250.jpgVéletlenül vagy sem, kezembe került egy bulvárlap. Nem is foglalkoznék vele egy percig sem, ha nem hirdetné a színtiszta kozmopolitizmust.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

A Sárga RTV nevezetű televízió- és rádióújság legfrissebb számában olvassuk:

„Hat évig Spanyolországban élt Marsi Anikó a családjával. A Tények műsorvezetője az új tévés munkája miatt költözött haza, de a férje, Palik László a gyerekekkel hármasban Spanyolországban maradt. Nyáron úgy döntöttek, véget vetnek a kétlaki életnek, így két közös fiúk szeptemberben már itthon kezdte a tanévet.

„Mindkét fiam imádja az itteni iskolát, és bár felejtettek kicsit magyarul, nagyon tetszik nekik ez a közeg is” – mondta a Tv2 műsorvezetője.”

Nos, szélsőséges fogalmazás ide vagy oda, valaha – mondjuk a két világháború között – az ilyen személyekre, mint most Marsi Anikó, mondták azt, hogy hazaárulók, vagy éppen fajárulók. Mert jegyezzük meg az idézett szövegből a kulcsszót: „közeg”. Nem haza, nem nemzet, nem nép. Közeg.

Más szóval ez színtiszta kozmopolitizmus. Mindegy, ki hol él. Jó itt lenni, fenséges a magyar konyha, gyönyörűek a nők, a tájak és szép a nyelv is, de azért ez is csak egy közeg a sokból. Fiaink már világfik, bárhol jól vannak, ahol feltalálják magukat, így akár Magyarországon is.

Ennél már csak az a rosszabb – ha van egyáltalán ilyen –, amikor a gyermeknek mindegy, milyen keresztnevet adnak. Emlékszem, még a nyolcvanas években volt egy felmérés a Magyar Nők Lapjában. Kismamákat kérdeztek, milyen keresztnevet adnak majd gyermeküknek. Az egyikük szinte hencegett: „Idegent, mert az szebb, mint a magyar.”

Gondolom, nem árulok el titkot, hogy ha van problémám a kormánnyal, akkor az miben áll leginkább. De ha netán kétséges lenne, leírom ismét: nem ismeri a sajtórendészetet. Az efféle műsorvezetőket páros lábbal kellene ugyanis kirúgatnia, de szó szerint. Ha nekik Magyarország csak egy közeg a sok közül, akkor errefelé semmi keresnivalójuk nincsen.

Az sem véletlen persze, hogy a vasárnapi referendum előtt jelent meg mindez – természetesen büntetlenül. Mégis, született optimistaként, remélem azért, hogy nem az efféle kozmopolita firkászoké a jövő. Bízom a holnapi elsöprő NEM-ekben.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat