HunHír.info

2017. Magvető hava 21. nap, Bise napja.

NO-IN zóna Ózdon, avagy Orbán új szocializmust épít?

2016. október 01. 10:09
Hunhír.info

Janiczak Dávidot, Ózd polgármesterét nem engedték be az állami fenntartású idősek otthonába Ózdon. Janiczak politikai játszmák részének nevezte, hogy nem az idősek világnapja alkalmából nem tehetett látogatást a megyei intézményben.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Alább Janiczak Dávid beszámolóját közöljük.

A pénteki napon az idősek világnapja alkalmából meglátogattam Ózd város idősotthonait, szeretettel, édességgel és nagyon kedves gyermekműsorral leptem meg az ózdi időseket. Az önkormányzati fenntartású otthonokban természetesen nagy örömmel fogadtak az idősek és a dolgozók egyaránt.

A városban működő állami fenntartású intézménybe is szerettem volna ellátogatni, hiszen ott is közel 150 ózdi idős lakik. Természetesen előre bejelentettem szándékomat a megyei vezetés felé, ahol azonban megdöbbentő választ kaptam. Az igazgató arról tájékoztatott, hogy a vasárnapi népszavazás előtt központi utasításra nem fogadhatnak politikusokat, ezért arra kértek, hogy a hónapban máskor, más rendezvényükön, a megyei igazgatóval közösen látogassam meg az intézményt. Az igazgató hozzátette, hogy szerinte bár most egy oldalon állunk (?), nem lenne szerencsés vasárnap előtt meglátogatnom az ott lakó időseket.

Tekintettel arra, hogy az idősek világnapja október 1-jén van, én nem szerettem volna különbséget tenni az önkormányzati és megyei fenntartású intézmények lakói között, ezért pénteken mégis megpróbáltam bejutni az intézménybe, azonban az igazgató irodájánál nem jutottam tovább.

Felháborítónak tartom, hogy a bent élő időseket elzárják, megfosztják az idősek napi köszöntéstől, és kiteszik őket a politikai játszmájuknak! Ők aztán igazán nem tehetnek arról, hogy népszavazás lesz, vagy hogy ki milyen pártállású. Ők idősek, akiknek a napját október 1-jén ünneplik, én pedig a város polgármestere vagyok, az övék is, és szerettem volna köszönteni őket. Számomra teljesen sokkoló, hogy az az Orbán Viktor, aki kicsivel több mint 25 éve egy hasonló rendszer ellen küzdött, most maga építi újjá ezt a szocializmust, és ez a szemlélet már az idősek ünnepét is megmérgezi.

Janiczak Dávid, Ózd polgármestere, a Jobbik alelnöke

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Őrzők, vigyázzatok a határra! - Pósán László - Veszprémy László - Boda József - Isaszegi JánosŐrzők, vigyázzatok a határra!
Könyv - Bolti ár: 7 800 Ft
Internetes ár: 6 630 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Auschwitz parancsnoka voltam - Martin BroszatAuschwitz parancsnoka voltam
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A sör füveskönyve
A sör füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat